Treningsmatte: DISSE er best i test 2023

Treningsmatte best i test

En treningsmatte er et nyttig tilbehør for alle som ønsker å trene hjemme, på treningssenteret eller utendørs. En god treningsmatte gir deg komfort, støtte og beskyttelse mot harde gulv eller underlag.

Men hvordan velger du riktig treningsmatte for dine behov? Hva er forskjellen på en yogamatte og en treningsmatte? Hvor tykk bør en treningsmatte være? Hvordan vasker du en treningsmatte? I denne artikkelen vil vi gi deg svar på disse og andre spørsmål om treningsmatter, samt anbefale noen av de beste produktene på markedet.

Hva er en treningsmatte?

En treningsmatte er et flatt og mykt underlag som du legger på gulvet når du utfører ulike øvelser. En treningsmatte kan brukes til mange formål, som for eksempel:

 • Styrketrening: En treningsmatte gir deg et godt grep og en stabil overflate når du gjør øvelser som knebøy, push-ups, planken, sit-ups, etc.

 • Yoga: En yogamatte er spesielt designet for å gi deg fleksibilitet, balanse og demping når du gjør yogaøvelser. En yogamatte er ofte tynnere og lettere enn en vanlig treningsmatte.

 • Pilates: En pilatesmatte er lik en yogamatte, men kan være litt tykkere og fastere for å gi deg mer støtte og motstand når du gjør pilatesøvelser.

 • Aerob trening: En aerobmatte er en tykk og myk matte som absorberer støt og reduserer belastningen på leddene når du hopper, løper eller danser.

 • Meditasjon: En meditasjonsmatte er en behagelig og rolig matte som hjelper deg å slappe av og fokusere på pusten og tankene dine.

Treningsmatte best i test

Det finnes mange ulike typer og merker av treningsmatter på markedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken som passer best for deg. Derfor har vi testet noen av de mest populære produktene og vurdert dem etter følgende kriterier:

 • Kvalitet: Vi har sjekket materialene, sømmene, overflaten og holdbarheten til mattene.

 • Komfort: Vi har testet hvor myke, tykke, faste og behagelige mattene er å ligge på.

 • Funksjonalitet: Vi har vurdert hvor godt mattene gir grep, stabilitet, demping og isolasjon.

 • Pris: Vi har sammenlignet prisen på mattene med deres kvalitet og funksjonalitet.

9.5 TOTAL SCORE

1. Casall Training mat

Casall Training mat

Dette er en myk og behagelig matte som passer til de fleste øvelser som utføres på gulvet. Matten er laget av et slitesterkt materiale som tåler hyppig bruk. Matten har også et sklisikkert mønster som gir deg et godt grep og en stabil overflate.


Kvalitet 10
Komfort 10
Funksjonalitet 10
Pris 8
PROS
 • Myk og behagelig
 • Slitesterk og sklisikker
 • Tykk og dempende
  Best Pris 699,-

  Casall Training Mat er en utmerket treningsmatte som gir deg alt du trenger for en god trening. Matten er myk, tykk, slitesterk og sklisikker. Matten er også lett å transportere med de praktiske håndtakene.

  Den er litt dyrere enn noen andre matter, men det er verdt det for kvaliteten og funksjonaliteten du får. Vi anbefaler Casall Training Mat til alle som vil ha en behagelig og kvalitetsrik treningsmatte.

  9.3 TOTAL SCORE

  2. Gymstick Exercise Mat NBR

  Gymstick Exercise Mat NBR

  Dette er en høykvalitativ treningsmatte med tjukk polstring som gir deg ekstra komfort ved alle typer av øvelser som utføres sittende eller liggende på gulvet. Matten er produsert i resirkulert nitrilgummi, som er et slitesterkt og naturlig sklifritt materiale. Matten har også et eksklusivt design som passer til enhver smak og stil.


  Kvalitet 10
  Komfort 9
  Funksjonalitet 10
  Pris 8
  PROS
  • Miljøvennlig og resirkulert materiale
  • Tjukk og komfortabel polstring
  • Eksklusivt design
   Best Pris 599,-

   Exercise Mat NBR er en god treningsmatte som gir deg en miljøvennlig og komfortabel trening. Matten er produsert i resirkulert nitrilgummi, som er et slitesterkt og naturlig sklifritt materiale.

   Den har også et eksklusivt design som passer til enhver smak og stil. Matten er litt dyrere enn noen andre matter, men det er verdt det for kvaliteten og komforten du får. Vi anbefaler Exercise Mat NBR til alle som vil ha en miljøvennlig og komfortabel treningsmatte.

   8.8 TOTAL SCORE

   3. Master fitness Master Treningsmatte

   Master fitness Master Treningsmatte

   Hvis du er på utkikk etter en treningsmatte som er både stilig og fleksibel, kan du vurdere Master Treningsmatte fra Master Fitness. Dette er en populær treningsmatte som gir deg godt grep og behagelig støtdemping når du utfører ulike øvelser.


   Kvalitet 8
   Komfort 8
   Funksjonalitet 9
   Pris 10
   PROS
   • Stilig og moderne design
   • Fleksibel og lett
   • Rimelig pris
    Best Pris 329,-

    Master Treningsmatte er en god treningsmatte som gir deg en stilig og fleksibel trening. Matten er laget av et lett og slitesterkt materiale som gir deg godt grep og behagelig støtdemping.

    Den har også en fin farge og et moderne design som passer til enhver smak og stil. Matten er veldig rimelig for en kvalitetsrik treningsmatte. Vi anbefaler Master Treningsmatte til alle som vil ha en stilig og fleksibel treningsmatte.

    Hvor tykk bør en treningsmatte være?

    Tykkelsen på en treningsmatte avhenger av hvilken type trening du gjør og hvor mye komfort du ønsker. Generelt kan man si at jo tykkere en matte er, jo mer demping og isolasjon gir den, men også jo tyngre og mindre stabil blir den. Her er noen retningslinjer for å velge tykkelse på treningsmatte:

    • Hvis du gjør yoga, pilates eller meditasjon, kan du velge en tynn matte (0,5 - 1 cm) som gir deg god kontakt med gulvet og god balanse.

    • Hvis du gjør styrketrening eller aerob trening, kan du velge en middels tykk matte (1 - 2 cm) som gir deg nok demping og støtte for leddene dine.

    • Hvis du har vondt i ryggen, knærne eller hoftene, eller hvis du trener på et veldig hardt underlag, kan du velge en tykk matte (2 - 4 cm) som gir deg ekstra komfort og beskyttelse.

    Hva er forskjellen på yogamatte og treningsmatte?

    En yogamatte og en treningsmatte kan se ganske like ut, men det er noen forskjeller mellom dem som kan påvirke din trening. Her er noen av de viktigste forskjellene:

    • Materiale: En yogamatte er ofte laget av naturgummi eller kork, som er miljøvennlige materialer som gir godt grep og fleksibilitet. En treningsmatte er ofte laget av PVC eller skum, som er slitesterke materialer som gir god demping og isolasjon.

    • Tykkelse: En yogamatte er ofte tynnere enn en treningsmatte, fordi yoga krever mer kontakt med gulvet og mer balanse. En treningsmatte er ofte tykkere enn en yogamatte, fordi trening krever mer demping og støtte for leddene.

    • Vekt: En yogamatte er ofte lettere enn en treningsmatte, fordi yoga krever mer bevegelse og transport. En treningsmatte er ofte tyngre enn en yogamatte, fordi trening krever mer stabilitet og holdbarhet.

    Hvordan vaske treningsmatte?

    Det er viktig å vaske treningsmatten din regelmessig for å holde den ren, hygienisk og frisk.

    Her er noen tips for hvordan du kan vaske treningsmatten din:

    • Bruk en mild såpe og vann: Du kan lage din egen rengjøringsløsning ved å blande litt mild såpe og vann i en sprayflaske. Spray løsningen på begge sider av matten og tørk den av med en fuktig klut eller et håndkle. Unngå å bruke for mye såpe eller vann, da det kan gjøre matten glatt eller skade materialet.

    • Bruk eddik og vann: Hvis du vil desinfisere matten din, kan du bruke en blanding av eddik og vann i stedet for såpe. Eddik har antibakterielle egenskaper som kan drepe bakterier og lukt. Bland en del eddik og tre deler vann i en sprayflaske. Spray løsningen på begge sider av matten og tørk den av med en fuktig klut eller et håndkle.

    • Bruk sitron og vann: Hvis du vil friske opp matten din, kan du bruke en blanding av sitron og vann i stedet for såpe. Sitron har antiseptiske egenskaper som kan fjerne flekker og lukt. Bland saften av en sitron og to kopper vann i en sprayflaske. Spray løsningen på begge sider av matten og tørk den av med en fuktig klut eller et håndkle.

    • Bruk en vaskemaskin: Hvis matten din er veldig skitten eller flekkete, kan du vaske den i en vaskemaskin på et skånsomt program med kaldt vann. Bruk et mildt vaskemiddel uten blekemiddel eller skyllemiddel. Rull matten sammen og legg den i en putevar eller et nett for å beskytte den mot å bli vridd eller revet. Heng matten til tørk etterpå, ikke bruk en tørketrommel.

    Hvordan velge riktig treningsmatte?

    Når du skal velge en treningsmatte, bør du tenke på følgende faktorer:

    • Formål: Hva slags trening skal du bruke matten til? Hvis du gjør yoga, pilates eller meditasjon, bør du velge en matte som gir deg god balanse og fleksibilitet. Hvis du gjør styrke eller aerob trening, bør du velge en matte som gir deg god demping og støtte.

    • Størrelse: Hvor stor er du og hvor mye plass har du? Du bør velge en matte som er lang nok til at du kan ligge helt utstrakt på den, og bred nok til at du kan bevege armene og bena fritt. Du bør også velge en matte som passer til det området du skal trene på, enten det er hjemme, på treningssenteret eller utendørs.

    • Tykkelse: Hvor mye komfort ønsker du? Du bør velge en tykkelse som passer til din kroppstype, dine ledd og ditt underlag. Jo tykkere en matte er, jo mer komfortabel er den, men også jo tyngre og mindre stabil er den.

    • Materiale: Hva slags materiale foretrekker du? Du bør velge et materiale som er slitesterkt, sklisikkert, miljøvennlig og lett å rengjøre. Noen vanlige materialer er naturgummi, kork, PVC, skum og EVA.

    • Pris: Hvor mye vil du betale for en treningsmatte? Du bør velge en pris som reflekterer kvaliteten, funksjonaliteten og holdbarheten til matten. Du kan finne gode matter i ulike prisklasser, men husk at billig ikke alltid er best.

    Vi håper at denne artikkelen har gitt deg noen nyttige tips om treningsmatter. Husk at det viktigste er å finne en matte som passer til dine behov, din stil og din lommebok. Lykke til med treningen!