Hva er Glutation – Et bra kosttilskudd?

Hva er Glutation

Glutation er en antioksidant som finnes naturlig i kroppen. Det er et tripeptid, som betyr at det består av tre aminosyrer (cystein, glutamin og glycin) som er bundet sammen. Glutation er svært viktig for å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler og for å regulere immunsystemet. Det er også viktig for å opprettholde en normal cellevekst og for å beskytte leveren mot skade. Det er produsert i kroppen, men kan også tas som et kosttilskudd i form av kapsler eller pulver.

Kjøp Glutation fra Norsk apotek her!

Hva er Glutation godt for?

Fordelene ved å ta glutation som et kosttilskudd kan være:

 • Økt beskyttelse mot frie radikaler: Glutation er en kraftig antioksidant som hjelper til å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler.

 • Bedre immunforsvar: Glutation spiller en viktig rolle i å regulere immunsystemet og kan hjelpe til å øke motstanden mot infeksjoner og sykdommer.

 • Beskyttelse av leveren: Glutation er viktig for å beskytte leveren mot skade og for å regulere leverfunksjonen.

 • Anti-aldring: Glutation kan bidra til å redusere aldringstegn og forlenge cellenes levetid.

 • Bedre hudkvalitet: Glutation kan bidra til å forbedre hudkvaliteten og redusere utseendet av rynker og fine linjer.

 • Økt fysisk yteevne: Glutation kan hjelpe til å øke muskelstyrken og redusere tretthet etter trening.

Det er viktig å nevne at mer forskning er nødvendig for å bekrefte disse fordelene og for å fastslå den optimale doseringen for å oppnå disse fordelene.

Kjøp Glutation fra Norsk apotek her!

Hvordan fungerer Glutation i kroppen

Glutation fungerer i kroppen ved å beskytte cellene mot skade forårsaket av frie radikaler. Det gjør dette ved å binde seg til frie radikaler og deaktivere dem, slik at de ikke kan skade cellene. Glutation kan også regenerere andre antioksidanter som vitamin C og E, slik at de kan fortsette å beskytte cellene mot skade.

Glutation er også viktig for å regulere immunsystemet. Det kan hjelpe til å øke produksjonen av hvite blodceller, som er viktige for å bekjempe infeksjoner og sykdommer. Det kan også hjelpe til å redusere betennelse i kroppen, noe som kan være viktig for å forebygge og behandle en rekke sykdommer.

Glutation er også viktig for å beskytte leveren mot skade og for å regulere leverfunksjonen. Det kan hjelpe til å fjerne skadelige stoffer fra leveren og forhindre oksidativ skade.

Glutation kan også bidra til å forbedre hudkvaliteten ved å beskytte hudcellene mot skade forårsaket av UV-stråling og forurensning, og det kan bidra til å redusere aldringstegn.

Det er viktig å nevne at mer forskning er nødvendig for å forstå nøyaktig hvordan glutation fungerer i kroppen og hvordan det kan brukes for å behandle eller forebygge sykdom.

Glutation tilskudd

Hvordan man tar glutation som et kosttilskudd kan variere avhengig av produktet og formen det er i. Generelt sett kan glutation tas som kapsler eller pulver som kan blandes i væske eller blandes i mat. Det anbefales å følge anvisningene på produktet for å finne den beste måten å ta glutation på.

Det er viktig å merke seg at glutation kan være mer effektivt når det tas sammen med andre antioksidanter, som vitamin C og E. Dosen av glutation kan variere avhengig av individet og formålet med kosttilskuddet.

Kjøp Glutation fra Norsk apotek her!

Bivirkninger av Glutation

Generelt sett er glutation et trygt kosttilskudd som vanligvis ikke forårsaker alvorlige bivirkninger. Det kan imidlertid forårsake noen milde bivirkninger hos noen personer, som for eksempel:

 • Magesmerter: Noen personer kan oppleve milde magesmerter når de tar glutation som et kosttilskudd.

 • Allergiske reaksjoner: Noen personer kan være allergiske mot en eller flere av de aminosyrene som utgjør glutation, og kan oppleve milde allergiske reaksjoner som kløe eller utslett.

 • Følsomhet for sollys: Glutation kan øke følsomheten for sollys. Noe som kan øke risikoen for solbrenthet. Det er viktig å unngå å ta glutation før du skal ut i solen og å bruke solkrem.

 • Interaksjoner med medisiner: Glutation kan ragere med noen medisiner, så det er viktig å konsultere legen din før du tar dette kosttilskuddet hvis du tar medisiner.

Les også: HVA ER MACA – ET BRA KOSTTILSKUDD?

Er Glutation et trygt og effektivt kosttilskudd?

Generelt sett anses glutation som et trygt kosttilskudd for de fleste voksne, når det tas i anbefalte doser. Det finnes ingen fastsatte anbefalte doser for glutation, men vanligvis anbefales det å ta mellom 100 og 500 milligram per dag. Det er viktig å konsultere legen din før du tar et kosttilskudd. Spesielt hvis du har en sykdom eller tar medisiner.

Når det gjelder effektiviteten av glutation som kosttilskudd, er det mer forskning som trengs for å bekrefte de potensielle fordelene.

Kjøp Glutation fra Norsk apotek her!

Referanser:

 1. Glutathione! - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4684116/
 2. Glutathione and its antiaging and antimelanogenic effects - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5413479/