Hva er Quercetin – Et bra kosttilskudd?

Hva er Quercetin

Quercetin er en flavonoid, en type plantestoff som finnes i mange frukt, grønnsaker, nøtter og korn. Det er kjent for sine antioksidante og antiinflammatoriske egenskaper. Quercetin har vist seg å være effektivt i å redusere betennelse i kroppen, noe som kan bidra til å forebygge en rekke sykdommer. Det kan også hjelpe til å redusere allergiske reaksjoner og øke immunforsvaret.

Kjøp Quercetin fra Norsk apotek her!

Fordeler med Quercetin

Quercetin har flere helsefordeler som er bevist gjennom forskning. Her er noen av de viktigste:

  • Anti-inflammatorisk: Quercetin har vist seg å ha anti-inflammatoriske egenskaper, noe som kan hjelpe til å redusere betennelse i kroppen. Dette kan bidra til å forebygge en rekke sykdommer, inkludert hjerte- og karsykdommer, type 2 diabetes og kreft.

  • Antioksidant: Quercetin er en kraftig antioksidant, noe som betyr at det hjelper til å beskytte kroppen mot skade fra frie radikaler. Dette kan bidra til å redusere risikoen for aldersrelaterte sykdommer og kreft.

  • Immunmodulerende: Quercetin har vist seg å ha en positiv effekt på immunforsvaret, noe som kan bidra til å øke kroppens evne til å bekjempe sykdommer.

  • Anti-kreft: Flere studier har vist at Quercetin kan bidra til å redusere risikoen for kreft og kan også hjelpe til å undertrykke veksten av kreftceller.

  • Redusere allergiske reaksjoner: Quercetin har vist seg å ha anti-allergiske egenskaper, noe som kan hjelpe til å redusere allergiske reaksjoner og astma.

Kjøp Quercetin fra Norsk apotek her!

Quercetin bivirkninger

Quercetin er generelt sett godt tolerert av de fleste mennesker, men det kan forårsake noen bivirkninger. Vanlige bivirkninger kan inkludere:

  • Magesmerter: Det kan forårsake magesmerter eller fordøyelsesproblemer hos noen personer.

  • Allergiske reaksjoner: Noen personer kan oppleve allergiske reaksjoner som utslett, hevelse eller kløe.

  • Hodepine: Noen personer kan oppleve hodepine som en bivirkning av Quercetin.

Les også: HVA ER GOTU KOLA: ALT DU TRENGER Å VITE

Quercetin dosering

Doseringen av Quercetin varierer avhengig av formålet med bruken. Kosttilskudd av Quercetin er tilgjengelig i flere former, som kapsler og tabletter, og vanligvis inneholder mellom 200-500mg Quercetin per dose. Det er viktig å følge instruksjonene på etiketten for dosering og å ikke overskride anbefalt dosering.

Quercetin kan også finnes i matvarer som epler, løk, brokkoli, bær, druer, te, og mange andre. Det er svært variabelt hvor mye Quercetin som finnes i matvarer, det kan derfor være vanskelig å få tilstrekkelig mengde gjennom kosten alene.

Kjøp Quercetin fra Norsk apotek her!

Er Quercetin lovlig i Norge?

Quercetin som kosttilskudd er også lovlig i Norge. Det er viktig å merke seg at kosttilskudd av Quercetin ikke er godkjent av Statens Legemiddelverk som behandling av sykdommer og det anbefales derfor å søke råd fra en lege eller kostholdsveileder før du tar Quercetin som et kosttilskudd.

Referanser:

  1. Quercetin, Inflammation and Immunity - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4808895/
  2. Overviews of Biological Importance of Quercetin: A Bioactive Flavonoid - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5214562/