Knestøtte BEST I TEST: Anbefalte 2023

Knestøtte best i test

En knestøtte er et treningsutstyr som kan hjelpe deg med å forebygge eller lindre kneskader, øke stabiliteten og ytelsen i kneleddet, og holde kneet varmt og smidig. Det finnes mange typer og merker av knestøtte på markedet, men hvilke er de beste i 2023?

I denne artikkelen vil vi presentere vår vurdering av tre populære knestøtter basert på kvalitet, funksjonalitet, komfort og pris. Vi vil også gi deg noen tips om hvordan du velger riktig knestøtte for dine behov, og svare på noen ofte stilte spørsmål om knestøtte.

Slik vurderer vi produktene:

Vi har testet tre ulike knestøtter som er tilgjengelige i Norge: SBD Apparel Knee Sleeves, Rehband RX Knee Sleeve og Jerkfit Reversible Knee Sleeves. Vi har vurdert dem ut fra følgende kriterier:

 • Kvalitet: Hvor slitesterke, holdbare og velkonstruerte er knestøttene? Hvilket materiale er de laget av, og hvordan er sømmene og passformen?

 • Funksjonalitet: Hvor godt gir knestøttene støtte, kompresjon og varme til kneleddet? Hvilke typer trening og aktiviteter passer de til, og hvordan påvirker de bevegeligheten og ytelsen?

 • Komfort: Hvor behagelige er knestøttene å ha på seg? Hvordan føles de mot huden, og hvordan tilpasser de seg kneets form og størrelse?

 • Pris: Hvor mye koster knestøttene, og hvordan står prisen i forhold til kvaliteten og funksjonaliteten?

Anbefalte Knestøtte: Disse er best i test

Her er resultatene av vår test av de tre knestøttene:

9.3 TOTAL SCORE

1. SBD Apparel Knee Sleeves

SBD Apparel Knee Sleeves

SBD Apparel Knee Sleeves er en av de mest populære og anerkjente knestøttene blant styrkeatleter over hele verden. De er laget av høykvalitets neopren som gir optimal støtte, kompresjon og varme til kneleddet.


Kvalitet 10
Funksjonalitet 10
Komfort 9
Pris 8
PROS
 • Slitesterke, holdbare og velkonstruerte
 • Gir maksimal støtte, kompresjon og varme
 • Passer perfekt til kneets form
  Best Pris 799,-

  SBD knevarmere er et produkt fra det britiske merket SBD Apparel, som er kjent for å lage høykvalitets utstyr for styrkeatleter. SBD knevarmere er laget av 7 mm tykt neopren, som er det tykkeste materialet som er tillatt i IPF-konkurranser. Neoprenet gir en optimal støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan øke stabiliteten, tryggheten og ytelsen i knebøy og andre øvelser som involverer bøying og stabilisering av kneet. Neoprenet gir også en god varme til kneleddet, noe som kan forebygge skader og betennelser, samt øke blodsirkulasjonen og oksygentilførselen til det skadede området.

  SBD knevarmere er 30 cm lange, som er den maksimale lengden som er tillatt i IPF-konkurranser. Lengden sikrer at hele kneleddet blir dekket av neoprenet, samt at det blir en overlapping mellom knestøtten og treningstightsen eller -buksen. Dette gir en bedre festeevne mot huden, slik at knestøtten ikke sklir ned over kneet under trening eller konkurranse.

  SBD knevarmere har et patentert design som sikrer en anatomisk korrekt passform til kneets form. Designet består av to paneler med ulik form og størrelse, som er sydd sammen med en forsterket sømkonstruksjon. Dette gjør at knestøtten tilpasser seg kneets krumning og bevegelse, samt at den tåler høyere belastning og slitasje.

  SBD knevarmere selges i par, og kommer i flere størrelser og farger. Størrelsene varierer fra XS til 5XL, og fargene varierer fra svart til rød, blå, grønn eller rosa. For å finne riktig størrelse på din knestøtte, må du måle omkretsen av ditt kne midt over kneskålen, og sammenligne målet med størrelsesguiden på SBD Apparel sin nettside.

  Hva er fordelene med SBD knevarmere?

  SBD knevarmere har mange fordeler som gjør dem til et godt valg for deg som driver med styrketrening eller kraftsport. Her er noen av dem:

  • De gir maksimal støtte, kompresjon og varme til kneleddet: SBD knevarmere gir en sterk støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan redusere risikoen for å skade leddbånd, menisker, brusk eller sener i kneet. De gir også en god varme til kneleddet, noe som kan lindre smerte og betennelse i kneet ved overbelastning eller slitasje. Disse egenskapene kan gjøre at du føler deg mer trygg og stabil i kneleddet, samt at du kan løfte mer vekt og bryte dine personlige rekorder.

  • De passer perfekt til kneets form: SBD knevarmere har et patentert design som sikrer en anatomisk korrekt passform til kneets form. De følger kneets naturlige bevegelse og krumning, slik at de ikke vrir seg eller folder seg under trening eller konkurranse. De har også en god festeevne mot huden, slik at de ikke sklir ned over kneet under trening eller konkurranse.

  • De er slitesterke, holdbare og velkonstruerte: SBD knevarmere er laget av høykvalitets neopren, som er et slitesterkt og holdbart materiale. De har også en forsterket sømkonstruksjon, som øker levetiden og motstanden til knestøtten. Disse knestøttene er laget for å vare lenge, og tåle høyere belastning og slitasje enn andre knestøtter på markedet.

  • De kan brukes i konkurranser: SBD knevarmere er IPF-godkjente og IWF-kompatible, noe som betyr at de kan brukes i offisielle konkurranser innen styrkeløft og vektløfting. Dette er en stor fordel for deg som vil delta i slike konkurranser, da du slipper å bytte ut dine knestøtter med andre som kanskje ikke passer deg like godt.

  • De kommer i flere størrelser og farger: SBD knevarmere kommer i flere størrelser og farger, noe som gjør at du kan finne den som passer best til din størrelse og stil. Du kan velge mellom svart, rød, blå, grønn eller rosa farge på dine knestøtter, samt mellom XS til 5XL størrelse på dine knestøtter. Du kan også velge om du vil ha SBD Apparel logoen eller merkenavnet på dine knestøtter, eller om du vil ha dem helt nøytrale.

  Hva er ulempene med SBD knevarmere?

  SBD knevarmere har også noen ulemper som du bør være klar over før du kjøper dem. Her er noen av dem:

  • De er relativt dyre: SBD knevarmere er et av de dyreste produktene på markedet når det gjelder knestøtter. De koster rundt 900 kroner per par, noe som kan være litt for mye for noen. Du bør derfor vurdere om du virkelig trenger et par så kraftige og kvalitetsrike knestøtter, eller om du kan klare deg med et par billigere og enklere knestøtter.

  • De kan være litt stramme og stive i begynnelsen: SBD knevarmere er laget av 7 mm tykt neopren, som er et ganske stivt og stramt materiale. Dette betyr at de kan være litt ubehagelige å ha på seg i begynnelsen, da de kan klemme litt for hardt på kneet eller hindre litt av bevegelsen i kneet. Du bør derfor bruke litt tid på å venne deg til dine knestøtter, og eventuelt strekke dem litt ut før du bruker dem.

  • De kan bli litt varme ved langvarig bruk: SBD knevarmere gir en god varme til kneleddet, noe som kan være bra for å forebygge skader og betennelser. Men hvis du bruker dine knestøtter over lengre tid, spesielt i varme omgivelser eller ved høy intensitet trening, kan de bli litt for varme for komforten din. Du bør derfor ta av dine knestøtter innimellom for å la kneet få litt luft og avkjøling.

  9.0 TOTAL SCORE

  2. Rehband RX Knee Sleeve

  Rehband RX Knee Sleeve

  Rehband RX Knee Sleeve er en klassisk knestøtte som har vært på markedet i mange år. Den er laget av 5 mm tykt neopren som gir en god balanse mellom støtte, kompresjon og varme. Den har også et ergonomisk design som følger kneets naturlige bevegelse og gir en behagelig passform.


  Kvalitet 9
  Funksjonalitet 9
  Komfort 9
  Pris 9
  PROS
  • Passer krevende sporter
  • Ergonomisk design
  • Kompresjonseffekt
   Best Pris 449,-

   Hva er fordelene med Rehband RX Knee Sleeve?

   Rehband RX Knee Sleeve har mange fordeler som gjør den til et godt valg for deg som driver med styrketrening eller kraftsport. Her er noen av dem:

   • De gir smidighet, støtte og beskyttelse til kneleddet: Rehband RX Knee Sleeve gir en smidig støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan gjøre at du beveger deg mer fritt og komfortabelt i kneleddet. De gir også en god beskyttelse til kneleddet, noe som kan redusere risikoen for å skade leddbånd, menisker, brusk eller sener i kneet.

   • De passer krevende sporter som styrkeløft eller funksjonell trening: Rehband RX Knee Sleeve er perfekt for deg som driver med krevende sporter som styrkeløft eller funksjonell trening. De vil gi deg den ekstra støtte og beskyttelse du trenger for å løfte tyngre vekter eller utføre mer komplekse øvelser. De vil også holde kneet varmt og smidig under hele treningsøkten, noe som kan forebygge stivhet og kramper i kneet.

   • De holder seg på plass under treningen: Rehband RX Knee Sleeve har en god festeevne mot huden, slik at de ikke sklir ned over kneet under trening eller konkurranse. De har også en flatlock-søm, som gjør at de ikke vrir seg eller folder seg under trening eller konkurranse.

   • De har et ergonomisk design: Rehband RX Knee Sleeve har et ergonomisk design som sikrer en god passform til kneets form. De følger kneets naturlige bevegelse og krumning, slik at de ikke hindrer bevegelsen eller komforten i kneet.

   • De kommer i flere størrelser: Rehband RX Knee Sleeve kommer i flere størrelser, noe som gjør at du kan finne den som passer best til din størrelse. Du kan velge mellom XS til XXL størrelse på dine knestøtter, og måle ditt kne for å finne riktig størrelse.

   Hva er ulempene med Rehband RX Knee Sleeve?

   Rehband RX Knee Sleeve har også noen ulemper som du bør være klar over før du kjøper dem. Her er noen av dem:

   • De er ikke like kraftige og kvalitetsrike som SBD knevarmere: Rehband RX Knee Sleeve er laget av 7 mm tykt neopren, som er et ganske kraftig og kvalitetsrikt materiale. Men de er ikke like kraftige og kvalitetsrike som SBD knevarmere, som er laget av 7 mm tykt neopren av høyere kvalitet, og har et patentert design og en forsterket sømkonstruksjon. SBD knevarmere gir derfor en bedre støtte, kompresjon og varme til kneleddet, samt en bedre holdbarhet og motstand til knestøtten.

   • De kan være litt ubehagelige å ha på seg i begynnelsen: Rehband RX Knee Sleeve er laget av 7 mm tykt neopren, som er et ganske stivt og stramt materiale. Dette betyr at de kan være litt ubehagelige å ha på seg i begynnelsen, da de kan klemme litt for hardt på kneet eller hindre litt av bevegelsen i kneet. Du bør derfor bruke litt tid på å venne deg til dine knestøtter, og eventuelt strekke dem litt ut før du bruker dem.

   • De kan bli litt varme ved langvarig bruk: Rehband RX Knee Sleeve gir en god varme til kneleddet, noe som kan være bra for å forebygge skader og betennelser. Men hvis du bruker dine knestøtter over lengre tid, spesielt i varme omgivelser eller ved høy intensitet trening, kan de bli litt for varme for komforten din. Du bør derfor ta av dine knestøtter innimellom for å la kneet få litt luft og avkjøling.

   8.5 TOTAL SCORE

   3. Jerkfit Reversible Knee Sleeves

   Jerkfit Reversible Knee Sleeves

   Jerkfit Reversible Knee Sleeves er en nyere knestøtte på markedet, som skiller seg ut med sitt reversible design. Det betyr at du kan velge mellom to ulike farger på knestøtten, avhengig av humør eller antrekk. De er laget av 5 mm tykt neopren som gir en lett støtte og kompresjon til kneet.


   Kvalitet 8
   Funksjonalitet 8
   Komfort 8
   Pris 10
   PROS
   • Gir lett støtte og kompresjon
   • Tilpasser seg kneets størrelse og form
   • Har ekstra polstring for høyere belastning
    Best Pris 539,-

    Hva er fordelene med Jerkfit Reversible Knee Sleeves?

    Jerkfit Reversible Knee Sleeves har mange fordeler som gjør dem til et greit valg for deg som driver med lett til moderat trening, spesielt crossfit eller funksjonell trening. Her er noen av dem:

    • De er reversible, du kan velge mellom to farger: Jerkfit Reversible Knee Sleeves har et reversibelt design som lar deg velge mellom to farger på knestøtten, avhengig av humør eller antrekk. Dette gjør at du kan variere fargene på dine knestøtter, samt at du kan matche dem med dine andre treningsklær.

    • De gir lett støtte og kompresjon: Jerkfit Reversible Knee Sleeves gir en lett støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan øke stabiliteten, tryggheten og ytelsen i knebøy og andre øvelser som involverer bøying og stabilisering av kneet. De gir også en god blodsirkulasjon og oksygentilførsel til det skadede området, noe som kan forebygge skader og betennelser.

    • De tilpasser seg kneets størrelse og form: Jerkfit Reversible Knee Sleeves har en anatomisk form som tilpasser seg kneets størrelse og form, slik at de ikke hindrer bevegelsen eller komforten i kneet. De har også en god festeevne mot huden, slik at de ikke sklir ned over kneet under trening eller konkurranse.

    • De har ekstra polstring for høyere belastning: Jerkfit Reversible Knee Sleeves har en ekstra polstring som tåler høyere belastning ved bevegelser som utfall og burpees. Dette gir en litt ekstra beskyttelse til kneleddet, samt at det gjør at knestøtten ikke slites så fort.

    • De kommer i flere størrelser: Jerkfit Reversible Knee Sleeves kommer i flere størrelser, noe som gjør at du kan finne den som passer best til din størrelse. Du kan velge mellom S til XL størrelse på dine knestøtter, og måle ditt kne for å finne riktig størrelse.

    Hva er ulempene med Jerkfit Reversible Knee Sleeves?

    Jerkfit Reversible Knee Sleeves har også noen ulemper som du bør være klar over før du kjøper dem. Her er noen av dem:

    • De er ikke like kvalitetsrike og funksjonelle som SBD knevarmere eller Rehband RX Knee Sleeve: Jerkfit Reversible Knee Sleeves er laget av 5 mm tykt neopren, som er et ganske kvalitetsrikt og funksjonelt materiale. Men de er ikke like kvalitetsrike og funksjonelle som SBD knevarmere eller Rehband RX Knee Sleeve, som er laget av 7 mm tykt neopren av høyere kvalitet, og har et patentert design og en forsterket sømkonstruksjon. SBD knevarmere og Rehband RX Knee Sleeve gir derfor en bedre støtte, kompresjon og varme til kneleddet, samt en bedre holdbarhet og motstand til knestøtten.

    • De gir ikke nok støtte og varme for tung styrketrening eller alvorlige kneskader: Jerkfit Reversible Knee Sleeves gir en lett støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan være bra for lett til moderat trening, spesielt crossfit eller funksjonell trening. Men de gir ikke nok støtte og varme for tung styrketrening eller alvorlige kneskader, som krever mer trykk og beskyttelse på kneleddet. Hvis du driver med tung styrketrening eller har alvorlige kneskader, bør du velge en tykkere knestøtte (7 mm) som kan gi deg mer støtte og varme.

    • De kan bli litt løse etter noen gangers bruk: Jerkfit Reversible Knee Sleeves er laget av 5 mm tykt neopren, som er et ganske elastisk materiale. Dette betyr at de kan bli litt løse etter noen gangers bruk, da de kan miste noe av sin elastisitet og kompresjon. Du bør derfor passe på å velge riktig størrelse på din knestøtte, og eventuelt vaske dem ofte for å holde dem stramme.

    Kjøp av Knestøtte:

    Når du skal kjøpe knestøtte, er det noen ting du bør tenke på for å finne den som passer best for deg. Her er noen tips:

    • Mål ditt kne: For å finne riktig størrelse på din knestøtte, må du måle omkretsen av ditt kne midt over kneskålen. Bruk et målebånd eller en tråd som du måler etterpå med. Sammenlign målet ditt med størrelsesguiden til den knestøtten du vil kjøpe, og velg den størrelsen som er nærmest. Hvis du er mellom to størrelser, kan du velge den mindre for mer kompresjon eller den større for mer komfort.

    • Velg tykkelse: Knestøtter kommer i ulike tykkelser, som regel mellom 3 mm og 7 mm. Tykkelsen påvirker hvor mye støtte, kompresjon og varme knestøtten gir. Generelt kan man si at jo tykkere knestøtten er, jo mer støtte og varme gir den, men jo mindre bevegelighet og komfort har man. Hvis du driver med tung styrketrening eller har alvorlige kneskader, kan du velge en tykkere knestøtte (5 mm eller 7 mm). Hvis du driver med lett til moderat trening eller har lettere kneskader, kan du velge en tynnere knestøtte (3 mm eller 5 mm).

    • Vurder design og farge: Knestøtter kommer i mange ulike design og farger, som kan påvirke hvordan de ser ut og føles på. Noen knestøtter har et ensfarget eller mønstret design, mens andre har et reversibelt design som lar deg velge mellom to farger. Noen knestøtter har også logoer eller merkenavn på seg, som kan være viktig for noen. Du bør velge en knestøtte som du liker utseendet på og som passer til din personlige stil.

    Knestøtte trening

    Knestøtte kan være et nyttig treningsutstyr for deg som vil ta vare på kneleddet ditt og forbedre prestasjonen din. Her er noen fordeler med å bruke knestøtte under trening:

    • Forebygger og lindrer kneskader: Knestøtte gir støtte og kompresjon til kneleddet, noe som kan redusere risikoen for å skade leddbånd, menisker, brusk eller sener i kneet. Knestøtte kan også bidra til å lindre smerte og betennelse i kneet ved overbelastning eller slitasje, samt øke blodsirkulasjonen og oksygentilførselen til det skadede området.

    • Øker stabiliteten og ytelsen: Knestøtte gir en økt følelse av stabilitet og trygghet i kneleddet, noe som kan gjøre at du tør å løfte tyngre vekter eller utføre mer krevende øvelser. Knestøtte kan også øke kraftoverføringen fra beina til resten av kroppen, noe som kan forbedre eksplosiviteten og hastigheten din.

    • Holder kneet varmt og smidig: Knestøtte gir varme til kneleddet, noe som kan gjøre at du blir raskere oppvarmet og klar til å trene. Knestøtte kan også holde kneet varmt under hele treningsøkten, noe som kan forebygge stivhet og kramper i kneet.

    Knestøtte: Ofte stilte spørsmål

    Her er noen ofte stilte spørsmål om knestøtte, samt våre svar på dem:

    Når skal man bruke knestøtte?

    Det er ingen fast regel for når man skal bruke knestøtte, men det kommer an på dine personlige behov og preferanser. Noen bruker knestøtte bare når de trener tungt eller har vondt i kneet, mens andre bruker knestøtte hver gang de trener eller er aktiv. Generelt kan man si at man bør bruke knestøtte hvis man:

    • Har en eksisterende kneskade eller vil forebygge en fremtidig kneskade

    • Føler seg ustabil eller usikker i kneleddet

    • Vil øke ytelsen eller prestasjonen i trening eller konkurranse

    • Vil holde kneet varmt og smidig under aktivitet

    Hvor stramt skal knestøtte være?

    Knestøtte skal være stram nok til å gi støtte og kompresjon til kneleddet, men ikke så stram at den hindrer blodstrømmen eller bevegelsen i kneet. En god måte å sjekke om knestøtten er for stram eller for løs, er å bøye og strekke kneet noen ganger mens du har på deg knestøtten.

    Hvis du føler at knestøtten glir ned, vrir seg eller folder seg, er den for løs. Om du føler at kneet blir numment, kaldt eller smertefullt, er den for stram. Hvis du føler at kneet får en jevn og behagelig støtte og varme, er den passe.

    Kan man løpe med knestøtte?

    Ja, man kan løpe med knestøtte, men det avhenger av hvilken type knestøtte man bruker og hvilken type løping man driver med. Hvis man bruker en tynnere knestøtte (3 mm eller 5 mm), kan man løpe med den uten problemer, da den gir en lett støtte og kompresjon til kneet, samt en god bevegelighet og komfort.

    Om man bruker en tykkere knestøtte (7 mm), kan man også løpe med den, men det kan være litt mer ubehagelig, da den gir en sterkere støtte og kompresjon til kneet, samt en mindre bevegelighet og komfort.

    Hvis man driver med langdistanseløping eller maratonløping, kan det være lurt å velge en tynnere knestøtte, da den vil være mer behagelig å ha på seg over lengre tid. Hvis man driver med sprintløping eller intervalltrening, kan det være lurt å velge en tykkere knestøtte, da den vil gi mer stabilitet og ytelse til kneet.

    Hvordan måle knestøtte?

    For å måle knestøtte, må du måle omkretsen av ditt kne midt over kneskålen. Bruk et målebånd eller en tråd som du måler etterpå med. Sammenlign målet ditt med størrelsesguiden til den knestøtten du vil kjøpe, og velg den størrelsen som er nærmest. Hvis du er mellom to størrelser, kan du velge den mindre for mer kompresjon eller den større for mer komfort.