Ellipsemaskin Test 2023: Disse er best i test

Ellipsemaskin Test 2023: Disse er best i test

En ellipsemaskin er et populært treningsapparat som gir deg en effektiv og skånsom kardioøkt. Med en ellipsemaskin kan du trene både kondisjon og styrke, samtidig som du forbrenner kalorier og forbedrer helsen din.

Men hvilken ellipsemaskin bør du velge? Det finnes mange ulike modeller på markedet, med forskjellige funksjoner, størrelser og priser. For å hjelpe deg med å finne den beste ellipsemaskinen for deg, har vi testet og sammenlignet flere av de mest populære modellene i 2023. Her er resultatene av vår test, samt noen tips og råd om hvordan du kan få mest mulig ut av din ellipsemaskin.

Slik vurderer vi produktene:

Vi har vurdert ellipsemaskinene ut fra følgende kriterier:

 • Kvalitet: Vi har sett på hvor solide og stabile maskinene er, samt hvor godt de tåler bruk over tid. Vi har også sjekket om det er noen feil eller mangler ved produktene, som for eksempel løse skruer, knirkelyder eller dårlig justering.

 • Funksjonalitet: Vi har testet hvor godt maskinene fungerer i praksis, og hvor enkle de er å bruke. Vi har blant annet vurdert hvor mange motstandsnivåer og treningsprogrammer maskinene har, hvor nøyaktig pulsmålingen er, hvor lett det er å justere innstillinger og følge med på treningsdata, og hvor komfortabelt det er å trene på maskinene.

 • Design: Vi har vurdert hvor pene og moderne maskinene ser ut, samt hvor mye plass de tar. Vi har også sett på hvor lett det er å flytte og oppbevare maskinene, og om de har noen smarte løsninger som for eksempel sammenleggbarhet, transporthjul eller integrerte høyttalere.

 • Pris: Vi har sammenlignet prisene på de ulike modellene, og vurdert om de gir god valuta for pengene. Vi har også tatt hensyn til eventuelle tilbud, rabatter eller garantier som følger med produktene.

Anbefalte Ellipsemaskiner: Disse er best i test

Basert på vår vurdering av kvalitet, funksjonalitet, design og pris, har vi kåret følgende ellipsemaskiner som best i test:

9.8 TOTAL SCORE

1. Reebok Crosstrainer GX40S

Reebok Crosstrainer GX40S

Hvis du er på utkikk etter en ellipsemaskin som gir deg en god trening for hele kroppen, bør du vurdere Reebok Crosstrainer GX40S. Dette er en av de beste ellipsemaskinene i 2023, som har mange fordeler og funksjoner som vil gjøre treningen din mer effektiv og variert.


Kvalitet 10
Funksjonalitet 10
Design 9
Pris 10
PROS
 • Stillegående og stabil
 • 20 treningsprogrammer
 • 32 motstandsnivåer
  Best Pris 6.799,-

  Høy kvalitet og stabilitet

  Reebok Crosstrainer GX40S er en solid og stabil maskin som tåler hyppig bruk. Maskinen har et svinghjul på 9 kg, som gir deg en jevn og behagelig bevegelse. Maskinen har også et EMS-motstandssystem, som gir deg 32 motstandsnivåer å velge mellom.

  Du kan enkelt justere motstanden med knappene på styret, eller la maskinen gjøre det automatisk for deg med de forhåndsinnstilte programmene. Maskinen har også en steglengde på 38,1 cm, som passer til de fleste brukere.

  Mange programmer og funksjoner

  Reebok Crosstrainer GX40S har 20 programmer, som gir deg ulike utfordringer og mål for treningen din. Du kan velge mellom 12 forhåndsinnstilte programmer, som varierer motstanden, hastigheten og stigningen på maskinen.

  Du kan også velge mellom 3 målrettede programmer, som lar deg sette et mål for tid, distanse eller kalorier. I tillegg har maskinen Watt-tester, pulstester, restitusjon og manuelle programmer. Du kan også opprette en personlig brukerprofil, som lagrer dine innstillinger og resultater.

  Maskinen har også en stor og tydelig skjerm på 5,5 tommer, som viser deg all informasjon du trenger om treningen din. Du kan se tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Maskinen har også håndpulssensorer på styret, som gir deg en omtrentlig pulsmåling.

  Hvis du vil ha en mer nøyaktig pulsmåling, kan du bruke et trådløst belte (ikke inkludert). Maskinen har også Bluetooth-teknologi, som lar deg koble til din egen enhet og spille musikk eller følge med på andre apper.

  Stillegående og plassbesparende

  Reebok Crosstrainer GX40S er en stillegående maskin, som ikke lager mye støy når du trener. Dette er perfekt hvis du vil trene hjemme uten å forstyrre andre. Maskinen er også ganske kompakt, og tar ikke mye plass i hjemmet ditt. Den har transporthjul på forsiden, som gjør det lett å flytte den rundt når du ikke bruker den. Maskinen kan dessverre ikke foldes sammen, så du må ha et fast sted å plassere den.

  9.3 TOTAL SCORE

  2. Bowflex Max Trainer M3

  Bowflex Max Trainer M3

  Hvis du er ute etter en crosstrainer som gir deg en intens og variert trening i hjemmet, bør du ta en nærmere titt på Bowflex Max Trainer M3. Dette er en avansert maskin som kombinerer det beste fra en stepper og en elliptisk maskin, og gir deg en fullkroppsøkt som forbrenner mange kalorier på kort tid.


  Kvalitet 10
  Funksjonalitet 10
  Design 10
  Pris 7
  PROS
  • Manuell magnetmotstand
  • 8 motstandsnivåer
  • Leveres med pulsbelte
   Best Pris 23.299,-

   Høy kvalitet og stabilitet

   Bowflex Max Trainer M3 er en solid og stabil maskin som er laget for å tåle hyppig bruk. Maskinen har et manuelt magnetmotstandssystem, som gir deg 8 motstandsnivåer å velge mellom. Du kan enkelt justere motstanden med en dreieknapp på styret, eller la maskinen gjøre det automatisk for deg med det utfordrende intervallprogrammet.

   Maskinen har også en stor og tydelig LCD-skjerm, som viser deg all informasjon du trenger om treningen din, som tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Maskinen har også et trådløst pulsbelte, som gir deg en nøyaktig pulsmåling.

   Mange muligheter og funksjoner

   Bowflex Max Trainer M3 er en allsidig maskin som gir deg mange muligheter for å tilpasse treningen din. Du kan velge mellom ulike håndplasseringer, avhengig av hvor mye du vil involvere overkroppen din.

   Du kan også velge mellom manuell motstand eller prøve det utfordrende intervallprogrammet, som varierer motstanden, hastigheten og stigningen på maskinen. Dette programmet er designet for å gi deg maksimal forbrenning på minimal tid, ved å veksle mellom høy og lav intensitet. Dette kan gjøre treningen mer spennende og effektiv.

   Maskinen har også flere praktiske funksjoner, som integrerte holdere for både vannflaske og surfebrett. Dette gjør det mulig for deg å holde deg hydrert og underholdt under treningen. Maskinen har også Bluetooth-teknologi, som lar deg koble til din egen enhet og spille musikk eller følge med på andre apper.

   Kompakt og plassbesparende

   Bowflex Max Trainer M3 er en kompakt maskin, som ikke tar mye plass i hjemmet ditt. Maskinen har et lite fotavtrykk, og måler kun 117 x 64 x 160 cm. Dette gjør den perfekt for deg som har begrenset med plass, eller som ikke vil ha en stor og dominerende maskin i stua. Maskinen har også transporthjul på forsiden, som gjør det lett å flytte den rundt når du ikke bruker den.

   9.0 TOTAL SCORE

   3. Abilica WinElip Cruise

   Abilica WinElip Cruise

   Hvis du er på jakt etter en crosstrainer som passer til både oppvarming og kondisjonstrening, kan du vurdere Abilica WinElip Cruise.


   Kvalitet 9
   Funksjonalitet 9
   Design 9
   Pris 9
   PROS
   • 12 forhåndsinnstilte programmer
   • Leveres med håndpulsmåler
    Best Pris 8.799,-

    Elektronisk justerbar motstand

    Abilica WinElip Cruise har en elektronisk justerbar motstand i 32 nivåer, som lar deg tilpasse treningen din etter ditt nivå og mål. Du kan enkelt endre motstanden med knappene på styret, eller la maskinen gjøre det for deg med de forhåndsinnstilte programmene. Jo høyere motstand, jo tyngre blir det å bevege armer og ben, og jo mer kalorier forbrenner du.

    Forhåndsinnstilte programmer

    Abilica WinElip Cruise har 12 forhåndsinnstilte programmer, som gir deg ulike utfordringer og variasjoner for treningen din. Programmene varierer motstanden, hastigheten og stigningen på maskinen, slik at du får en effektiv og morsom økt. Du kan velge mellom ulike typer programmer, som for eksempel intervall, fjell, fettforbrenning og puls.

    Håndpulsmåler

    Abilica WinElip Cruise har en håndpulsmåler på styret, som gir deg en omtrentlig måling av pulsen din under treningen. Dette kan hjelpe deg med å trene i riktig intensitetssone for å oppnå det beste resultatet. Du kan se pulsen din på den store og tydelige LCD-skjermen, som også viser deg annen informasjon om treningen din, som tid, hastighet, distanse og kalorier.

    Kjøp av ellipsemaskin:

    Før du kjøper en ellipsemaskin, bør du tenke på følgende faktorer:

    • Behov: Hva er målet ditt med å trene på en ellipsemaskin? Hvor ofte og hvor lenge vil du trene? Hvor mye plass har du til å plassere maskinen? Hva slags funksjoner og innstillinger vil du ha? Svarene på disse spørsmålene vil hjelpe deg med å finne en ellipsemaskin som passer til dine behov og preferanser.

    • Budsjett: Hvor mye er du villig til å betale for en ellipsemaskin? Prisene på ellipsemaskiner varierer fra noen tusenlapper til flere titusenlapper, avhengig av kvalitet, funksjonalitet og design. Du bør finne en balanse mellom pris og kvalitet, og ikke gå for den billigste eller dyreste maskinen uten å sammenligne dem med andre alternativer.

    • Anmeldelser: Hva sier andre brukere om de ulike ellipsemaskinene? Det kan være lurt å lese noen anmeldelser før du bestemmer deg for å kjøpe en ellipsemaskin, slik at du får et inntrykk av hvordan maskinen fungerer i virkeligheten, og om det er noen fordeler eller ulemper ved den. Du kan finne anmeldelser på nettet, i magasiner eller i butikker.

    Ellipsemaskin erfaring:

    Å trene på en ellipsemaskin kan gi deg mange fordeler, både fysisk og mentalt. Her er noen av de positive effektene du kan oppleve ved å bruke en ellipsemaskin regelmessig:

    • Bedre kondisjon: En ellipsemaskin gir deg en effektiv kardioøkt som øker pulsen din og styrker hjertet ditt. Du vil merke at du blir mindre andpusten og mer utholdende etter hvert som du trener.

    • Sterkere muskler: En ellipsemaskin trener både overkroppen og underkroppen din, slik at du får en helkroppsøkt. Du vil merke at musklene dine blir fastere og mer definerte, spesielt i beina, rumpa, ryggen, armene og magen.

    • Lavere vekt: En ellipsemaskin forbrenner mange kalorier, noe som kan hjelpe deg med å gå ned i vekt eller holde vekten stabil. Du vil også forbedre stoffskiftet ditt og redusere fettprosenten din.

    • Bedre helse: En ellipsemaskin kan forebygge eller lindre mange helseproblemer, som for eksempel høyt blodtrykk, diabetes, kolesterol, leddplager, stress og depresjon. Du vil også øke immunforsvaret ditt og redusere risikoen for sykdommer.

    • Bedre humør: En ellipsemaskin kan gi deg et mentalt løft, da trening frigjør endorfiner som gjør deg gladere og mer avslappet.

    Ellipsemaskin: Ofte stilte spørsmål

    Her er noen av de oftest stilte spørsmålene om ellipsemaskin, samt våre svar på dem:

    Er ellipsemaskin god trening?

    Ja, ellipsemaskin er en veldig god trening for hele kroppen. Du får en effektiv kardioøkt som styrker hjertet, lungene og blodomløpet, samt en styrkeøkt som toner musklene dine. Ellipsemaskin er også skånsom for leddene dine, da du ikke har noen støt eller slag mot bakken.

    Hva er best av tredemølle og ellipsemaskin?

    Det kommer an på hva du foretrekker og hva målet ditt er. Tredemølle og ellipsemaskin gir begge god kardiotrening, men tredemølle kan være mer intens og forbrenne flere kalorier per minutt. Ellipsemaskin kan være mer variert og trene flere muskelgrupper, samt være mer skånsom for leddene. Du kan også velge å kombinere begge apparatene for å få en variert og komplett trening.

    Hvilke muskler trener ellipsemaskin?

    En ellipsemaskin trener mange muskler i kroppen din, spesielt i beina, rumpa, ryggen, armene og magen.

    Hvordan velge ellipsemaskin?

    Når du skal velge en ellipsemaskin, bør du tenke på dine behov, budsjett og plass. Du bør også se på kvaliteten, funksjonaliteten og designet til maskinen. Noen av de viktigste egenskapene du bør se etter er:

    • Motstand: Motstanden bestemmer hvor hardt du må jobbe på maskinen. Jo høyere motstand, jo mer intens blir treningen. Du bør velge en maskin som har mange motstandsnivåer, slik at du kan justere etter dagsformen og målet ditt.

    • Programmer: Programmene gir deg forhåndsinnstilte treningsøkter som varierer motstanden, hastigheten og stigningen på maskinen. Dette kan gjøre treningen mer spennende og utfordrende. Du bør velge en maskin som har mange programmer, slik at du kan finne noe som passer til din smak og nivå.

    • Skjerm: Skjermen viser deg informasjon om treningen din, som tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. Dette kan hjelpe deg med å følge med på fremgangen din og motivere deg til å yte mer. Du bør velge en maskin som har en stor og tydelig skjerm, slik at du kan se informasjonen lett.

    • Pulsmåler: Pulsmåleren måler pulsen din under treningen. Dette kan hjelpe deg med å trene i riktig intensitetssone for å oppnå det beste resultatet. Du bør velge en maskin som har en nøyaktig pulsmåler, enten i form av håndsensorer eller et trådløst belte.

    • Stigning: Stigningen endrer vinkelen på maskinen. Dette kan gjøre treningen tyngre eller lettere, samt simulere ulike terreng. Du bør velge en maskin som har en justerbar stigning, slik at du kan variere treningen din.

    • Størrelse: Størrelsen på maskinen bestemmer hvor mye plass den tar. Du bør velge en maskin som passer til det rommet du har tilgjengelig, og som ikke er for stor eller for liten. Du bør også se om maskinen kan foldes sammen eller har transporthjul, slik at du kan spare plass eller flytte den rundt.

    Hva hjelper ellipsemaskin med?

    Ellipsemaskin hjelper deg med å forbedre din fysiske og mentale helse. Du kan bruke ellipsemaskin for å: