Hvordan bli en personlig trener?

Hvordan bli en personlig trener?

Det kreves ingen formell utdanning for å bli en personlig trener. Men for å lykkes som en personlig trener bør du ha både utdannelse og erfaring innen trenings- og helsefag.

Det finnes ulike veier du kan gå for å bli en personlig trener, avhengig av hva slags bakgrunn du har og hva slags mål du har. Uansett hvilken vei du velger, vil det være viktig å sette deg godt inn i faget og forberede deg på å jobbe hardt for å nå dine mål.

Ett steg på veien til å bli en personlig trener er å fullføre en relevant utdannelse. Det finnes mange ulike typer utdannelser du kan velge mellom, avhengig av hva slags type trener du ønsker å bli og hva slags mål du har. Noen eksempler på utdannelser du kan vurdere, er:

 • Idrettsfag utdanning

 • Ernæringsfag utdanning

 • Helsefagutdanning

Mange personlig trenere har studert minst ett av disse fagene. Disse utdannelsene kan gi deg grunnleggende kunnskap om trening, kosthold, ernæring, og helse. De kan også forberede deg på å jobbe med mennesker som ønsker å forbedre treningen og fremme helsen sin.

Har du spørsmål om hvordan du kan bli en personlig trener eller har lyst på en personlig trener selv? Send meg en mail i dag for en gratis konsultasjon så hjelper jeg deg! Se mine priser på forsiden av PERSONLIG-TRENER.COM

Hvordan bli en god personlig trener?

Det finnes flere måter å bli en god personlig trener, her er noen av de viktigste trinnene:

 • Kvalifisering: Det aller viktigste er å få kvalifikasjoner som er anerkjent innen bransjen. Dette innebærer å ta en godkjent utdanning som gir deg kunnskap om trening, anatomi, fysiologi, ernæring, skadeforebygging og rehabilitering.

 • Fortsett å lære: Å holde deg oppdatert på de siste treningstrendene og forskning. Å delta på kurs, seminarer eller konferanser vil hjelpe deg å utvikle deg som trener.

 • Kommunikasjon: Å kunne kommunisere effektivt med klientene dine er avgjørende for å kunne hjelpe dem å nå sine mål. Å lære å lytte og å kunne formidle informasjon på en forståelig måte er viktig.

 • Tilpasse øktene: Å være fleksibel og å kunne tilpasse treningsøktene til klientene dine individuelle behov, målsettinger og fysiske evner er viktig for å oppnå resultater.

 • Motivasjon: Å kunne motivere klientene dine til å jobbe hardt og å holde fast på treningsrutinene er avgjørende for å oppnå resultater.

 • Empati: Å ha evnen til å sette seg i klientens situasjon og å kunne forstå deres bekymringer, utfordringer og ønsker kan hjelpe deg å få en bedre forståelse for hva som skal til for å hjelpe dem med å nå sine mål.

Studier for å bli personlig trener

Noen av studiene du kan ta som vill gi deg god kompetanse til å jobbe som en personlig trener er:

 • Folkehelsearbeid

 • Idrettsvitenskap

 • Ernæringsfysiolog

Du kan også ta personlig trener utdanningen din ved en organisasjon som spesialiserer seg på å utdanne personlige trenere. For eksempel AFPT og ACTIVE EDUCATION. Disse kan være godt ansett og gi en form for akademisk anerkjennelse.

Hvordan bli personlig trener uten studiekompetanse?

Det er viktig å huske at det ikke er noe lovpålagt krav for å kunne jobbe som personlig trener. Så i teorien kan hvem som helst begynne å jobbe som en personlig trener. Du trenger heller derfor ikke generell studiekompetanse for å bli en personlig trener.

Men om du ønsker å ta en utdanning på universitetet eller ved en høyskole vill de kreve at du har generell studiekompetanse. Heller ikke organisasjonene som AFPT og Active Education vill ta deg inn som student uten generell studiekompetanse.

Les også: ER PERSONLIG TRENER EN BESKYTTET TITTEL?