Er personlig trener en beskyttet tittel?

Er personlig trener en beskyttet tittel?

I mange land, inkludert Norge, er personlig trener ikke en beskyttet tittel. Dette betyr at det ikke er noen formell krav for å kunne kalle seg personlig trener. Det finnes heller ikke noen offisiell lisens eller sertifisering som kreves for å jobbe som personlig trener. Dette kan gjøre det vanskelig for forbrukere å vite om en personlig trener har den nødvendige kompetansen og erfaringen til å hjelpe dem med å nå sine formål.

Det er også verdt å merke seg at selv om en personlig trener ikke har en formell sertifisering, kan de likevel ha en høy grad av kompetanse og erfaring innen trening og kosthold. Det kan være lurt å undersøke en personlig treners bakgrunn og referanser før du bestemmer deg for å jobbe med dem.

Hva er en personlig trener?

En personlig trener er en profesjonell som hjelper mennesker med å nå sine fysiske og mentale formål gjennom trening og kosthold. Personlige trenere kan jobbe på treningssentre, egen hånd, eller være ansatt av en idrettsklubb eller andre organisasjoner. De kan hjelpe mennesker med å sette opp mål, lage treningsplaner og tilpasse kostholdet for å nå disse målene.

Hvilke utdanning har en personlig trener?

Det finnes ingen formell krav til utdanning for å kunne jobbe som personlig trener i Norge, da personlig trener ikke er en beskyttet tittel. Dette betyr at det ikke finnes noen offisiell lisens eller sertifisering som kreves for å jobbe som personlig trener.

Likevel finnes det en rekke organisasjoner og selskaper som tilbyr sertifisering og utdanning for personlige trenere. For eksempel AFPT og Active Education. Disse kan være godt ansett og gi en form for anerkjennelse, men det er viktig å huske at dette ikke er en lovpålagt krav for å kunne jobbe som personlig trener.

En personlig trener kan ha en rekke ulike typer utdanning, inkludert en bachelorgrad i idrett, trening eller ernæring, eller en mastergrad innen samme områder. De kan også ha en personlig trener-sertifisering fra en anerkjent organisasjon, eller ha jobbet som personlig trener i mange år og har bygget opp en bred erfaring og kompetanse.

Les også: HVA ER EN PERSONLIG TRENER?

Hvordan bli en personlig trener?

Som nevnt tidligere er det viktig å huske at dette ikke er en lovpålagt krav for å kunne jobbe som personlig trener, da personlig trener ikke er en beskyttet tittel.

Hvis du ønsker å bli personlig trener, kan det være lurt å starte med å sjekke om det finnes noen lokale treningssentre eller idrettsklubber som trenger trenere. Du kan også vurdere å ta en sertifisering eller utdanning innen trening og kosthold, enten gjennom en formell utdannelse eller gjennom en organisasjon eller selskap som tilbyr sertifisering.

Det kan også være lurt å bygge opp erfaring ved å jobbe som treningspartner eller assistent for en personlig trener, eller ved å tilby gratis trening til venner eller familie. Dette kan hjelpe deg med å bygge opp et nettverk og en portefølje av klienter, og å få erfaring med å trene ulike mennesker med ulike formål og behov.

Har du spørsmål om hvordan du kan bli en personlig trener eller har lyst på en personlig trener selv? Send meg en mail i dag for en gratis konsultasjon så hjelper jeg deg! Se mine priser på forsiden av PERSONLIG-TRENER.COM

Jobbe for en treningskjede som SATS

For å jobbe for en treningskjede som SATS eller EVO fitness kreves det minst 1 år utdanning. Dette kan du få gjennom Universitet, høyskole eller sertifisering av en organisasjon som spesialiserer seg på å utdanne nye personlige trenere.

Det finnes andre mindre treningskjeder som ikke har disse kravene. Om du har god erfaring med trening og gode referanser kan du bli ansatt hos en mindre treningskjede uten noe utdanning innen trening og kosthold.

Finne en personlig trener som passer for deg

Siden personlig trener ikke er en beskyttet tittel og man ikke trenger noe formell utdanning for å kalle seg selv en personlig trener. Så kan det være vanskelig å finne en personlig trener som passer for deg.

Det kan derfor være lurt å spørre den personlige treneren om hvilke utdanning han/hun har og hva de er god på. Om du trenger hjelp med å øke styrken din og trener ikke er god på dette feltet bør du kanskje vurdere om du skal velge en annen personlig trener. Du betaler tross alt en god sum med penger for å jobbe med denne personen.

Er det vanskelig å være en personlig trener?