Hva er Manuka honning godt for?

Hva er Manuka honning godt for?

Manuka honning er en unik type honning som stammer fra New Zealand. Det som gjør Manuka honning så spesiell, er at den inneholder høye konsentrasjoner av en aktiv ingrediens som kalles methylglyoxal (MGO). Denne ingrediensen gir Manuka honning en rekke helsefordeler som ikke finnes i vanlig honning. Manuka honning har vært brukt i århundrer av Maoriene i New Zealand for å behandle en rekke plager. I dag brukes den også i moderne medisin for å behandle alt fra sår til infeksjoner.

Kjøp Manuka honning fra Norsk apotek her!

Historisk bruk av Manuka honning

Manuka honning har en lang historie med tradisjonell bruk av Maoriene i New Zealand. Maoriene har brukt Manuka honning i århundrer for å behandle en rekke plager, inkludert sår, infeksjoner og betennelser. De mente at honningen hadde helbredende krefter og brukte den både eksternt og internt. Manuka honningen ble også ansett som et kosttilskudd for å forbedre generell helse og velvære.

Flere moderne studier har bekreftet den tradisjonelle bruken av Manuka honning. Dette ved å vise at den har en rekke helsefordeler takket være dens unike antibakterielle egenskaper. På grunn av dette har Manuka honning blitt et populært produkt i helsekostbutikker, som brukes av mange for å forbedre helsen og bekjempe plager som sår og infeksjoner i korppen.

Hva er Manuka honning godt for?

Manuka honning har en rekke helsefordeler på grunn av dens unike antibakterielle egenskaper. Noen av de viktigste fordelene inkluderer:

Hva er Manuka honning godt for?
Hva er Manuka honning godt for?
 • Behandling av sår: Manuka honning har vist seg å være effektiv i å behandle både akutte og kroniske sår. Honningen kan fremme heling ved å redusere infeksjoner og øke blodstrømmen til såret.

 • Behandling av infeksjoner: Manuka honning har en unik antibakteriell aktivitet som gjør den effektiv mot en rekke bakterier, inkludert MRSA. Det kan brukes til å behandle infeksjoner i hud, øyne, ører og urinveier.

 • Fordøyelsesproblemer: Manuka honning kan bidra til å lindre fordøyelsesproblemer som irritabel tarmsyndrom (IBS) og diare.

 • Reduserer betennelse: Manuka honning har anti-inflammatoriske egenskaper som kan redusere betennelse i kroppen.

 • Immunforsvaret: Manuka honning kan bidra til å styrke immunforsvaret og beskytte mot infeksjoner.

 • Munnhygiene: Manuka honning kan brukes for å forbedre munnhygiene og forebygge tannkjøttbetennelse.

Det er viktig å merke seg at det kreves mer forskning for å bekrefte alle påstått fordelene med Manuka honning.

Kjøp Manuka honning fra Norsk apotek her!

Manuka honning som en naturlig antibiotika

Manuka honning har vist seg å ha unike antibakterielle egenskaper som gjør den effektiv i å bekjempe en rekke bakterier. Inkludert noen bakterier som er resistente mot antibiotika. Denne effekten kan skyldes methylglyoxal (MGO), en aktiv ingrediens som finnes i høye konsentrasjoner i Manuka honning. MGO har vist seg å ha en stor antibakteriell aktivitet som kan drepe eller hindre vekst av mange forskjellige typer bakterier.

Manuka honning har vist seg å være effektiv i å behandle en rekke infeksjoner, inkludert sårinfeksjoner, øyeinfeksjoner, øreinfeksjoner og urinveisinfeksjoner. Det har også vist seg å være effektivt mot multiresistente bakterier som MRSA.

Manuka honning kan også brukes som et kosttilskudd for å styrke immunforsvaret og hindre infeksjoner. Det kan også være nyttig for å redusere risikoen for antibiotika-resistente infeksjoner, som kan være svært alvorlige og vanskelige å behandle.

Det er viktig å merke seg at Manuka honning ikke er et erstatning for antibiotika. Det anbefales å konsultere legen din før du bruker Manuka honning som en behandling for en infeksjon eller andre medisinske tilstander.

Kjøpe Manuka honning: hva du bør se etter

Når du kjøper Manuka honning, er det viktig å se etter enkelte kvalitetsindikatorer for å sikre at du får et ekte og høykvalitets produkt. Her er noen ting du bør se etter:

 • MGO-nivå: Methylglyoxal (MGO) er den aktive ingrediensen som gir Manuka honningen dets unike antibakterielle egenskaper. Se etter honning som har et høyt MGO-nivå, som kan være oppgitt på etiketten.

 • UMF-rating: UMF (Unique Manuka Factor) er et varemerke som angir kvaliteten på Manuka honning. Honningen skal ha en UMF-rating på minst 10 for å være kvalitativt.

 • Kvalitetsstempel: Se etter et kvalitetsstempel fra en anerkjent organisasjon som sikrer at honningen er ekte Manuka honning og at den har gått gjennom en omfattende kvalitetskontroll.

 • Produsent: Velg honning fra en pålitelig produsent som har en god rykte for å produsere høykvalitets Manuka honning.

Det er viktig å merke seg at det kan være svært vanskelig å skille mellom ekte og falsk Manuka honning, og det kan være lurt å kjøpe fra en anerkjent kilde.

Kjøp Manuka honning fra Norsk apotek her!

Manuka honning Norge

Manuka honning er et populært produkt i Norge, og det er tilgjengelig fra en rekke forskjellige kilder, inkludert helsekostbutikker, apotek og nettbutikker. Når du kjøper Manuka honning i Norge, er det viktig å se etter de samme kvalitetsindikatorene som jeg nevnte tidligere, som MGO-nivå, UMF-rating, kvalitetsstempel og produsent.

Det er også viktig å være oppmerksom på at importører og produsenter av manuka honning i Norge ofte er pålagt å sertifisere sin honning og bevise at det er ekte manuka honning. Så du kan være trygg på at du kjøper ekte manuka honning i Norge.

Det er også verdt å merke seg at manuka honning ikke er et erstatning for legemidler eller medisinsk behandling, og det anbefales å konsultere legen din før du bruker Manuka honning for å behandle en medisinsk tilstand.

Les også: HVA ER RØDBETER BRA FOR: ET BRA KOSTTILSKUDD?

Konklusjon: Hva er Manuka honning godt for?

Manuka honning er en unik type honning som stammer fra New Zealand. Det som gjør Manuka honning så spesiell, er at den inneholder høye konsentrasjoner av en aktiv ingrediens som kalles methylglyoxal (MGO). Denne ingrediensen gir Manuka honning en rekke helsefordeler som ikke finnes i vanlig honning.

Manuka honning har vært brukt i århundrer av Maoriene i New Zealand for å behandle en rekke plager, og i dag brukes den også i moderne medisin for å behandle alt fra sår til infeksjoner. Fordelene som har vært påvist er sårhelende, behandling av infeksjoner, lindring av fordøyelsesproblemer, reduksjon av betennelse, styrking av immunforsvaret og forbedring av oral hygiene.

Manuka honning har også vist seg å ha unike antibakterielle egenskaper som gjør den effektiv i å bekjempe en rekke bakterier, inkludert noen som er resistente mot antibiotika.

Når det gjelder kjøp av Manuka honning, er det viktig å se etter kvalitetsindikatorer som MGO-nivå og UMF-rating. I Norge er det som oftest pålagt å sertifisere Manuka honning, så du kan være trygg på at du kjøper ekte manuka honning i Norge.

Kjøp Manuka honning fra Norsk apotek her!

Referanser:

 1. Antibacterial activity of Manuka honey and its components: An overview - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6613335/
 2. Clinical Significance of Manuka and Medical-Grade Honey for Antibiotic-Resistant Infections: A Systematic Review - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7693943/