Hva er pycnogenol godt for?

Hva er pycnogenol godt for?

Pycnogenol er et naturlig kosttilskudd som utvinnes fra barken på tre sorten Pinus pinaster. Pycnogenol ble først isolert og identifisert av franske forskere i 1960-årene. Siden den gang har det vært gjort en rekke studier for å undersøke dets helsefordeler. Pycnogenol er rik på antioksidanter, flavonoider og procyanidiner. I dag brukes pycnogenol for å forbedre hudhelsen, forebygge og behandle hjertesykdommer, forbedre blodsirkulasjonen og forebygge aldersrelaterte sykdommer.

Kjøp pcynogenol fra Norsk apotek her!

Hva er pycnogenol godt for: Fordeler ved Pycnogenol

Pycnogenol har vist seg å ha en rekke fordeler for helsen. Noen av de viktigste fordelene er:

Hva er pycnogenol godt for?
Hva er pycnogenol godt for?
 • Bedre hud: Pycnogenol har vist seg å øke fuktigheten i huden, redusere rynker og forbedre hudens elasticitet. Det kan også hjelpe med å redusere solskader og forebygge hudkreft.

 • Forebygger hjertesykdommer: Pycnogenol kan hjelpe med å redusere blodtrykket, øke fleksibiliteten i blodårene og forbedre blodstrømmen til hjertet. Det kan også redusere risikoen for hjertesykdommer.

 • Kontrollere blodsukkeret: Pycnogenol kan hjelpe med å kontrollere blodsukkeret og redusere risikoen for komplikasjoner relatert til diabetes, som nevropati og nefropati.

 • Forbedrer blodsirkulasjonen: Pycnogenol kan øke fleksibiliteten i blodårene og forbedre blodssirkulasjonen til kroppens organer og vev.

 • Forebygger aldersrelaterte sykdommer: Pycnogenol har antioksidantegenskaper som kan hjelpe med å beskytte kroppen mot skade fra frie radikaler og dermed redusere risikoen for aldersrelaterte sykdommer.

Det er viktig å notere at Pycnogenol kan ragere med noen medisiner og kan ha bivirkninger. Derfor er det viktig å rådføre seg med en lege før du tar det.

Dosering og bruk av Pycnogenol

Doseringen av Pycnogenol kan variere avhengig av den enkelte personen og formålet med bruken. Generelt anbefales det å starte med lave doser og gradvis øke inntaket.

Om du tar det for å få en sunnere hud, anbefales det å ta mellom 30 til 60 milligram Pycnogenol daglig.

For å forbedre sirkulasjonen, anbefales det å ta mellom 50 til 100 milligram Pycnogenol daglig.

Det er viktig å følge anvisningen på etiketten og ikke overskride den anbefalte dosen. Det kan også være lurt å rådføre seg med en lege før du tar Pycnogenol, spesielt hvis du tar andre medisiner eller har en medisinsk tilstand.

Kjøp pcynogenol fra Norsk apotek her!

Pycnogenol Bivirkninger

Pycnogenol er generelt sett som trygt når det tas i anbefalte doser, men det kan forårsake noen bivirkninger hos noen personer. Bivirkningene kan variere fra milde til alvorlige.

Vanlige bivirkninger kan inkludere:

 • Magesmerter

 • Kvalme

 • Diare

 • Hodepine

 • Allergiske reaksjoner

Gravide og ammende kvinner bør unngå å ta Pycnogenol da det ikke er nok forskning på sikkerheten for denne gruppen. Personer med allergier for Pinus pinaster eller andre planter i Pinaceae familien bør også unngå å ta Pycnogenol.

Det er viktig å kjøpe Pycnogenol fra en pålitelig kilde og å sørge for at det er tilsatt riktig mengde av aktive ingredienser.

Les også: HVA ER ROOIBOS TE GODT FOR?

Konklusjon: Hva er pycnogenol godt for?

Pycnogenol er et naturlig kosttilskudd som utvinnes fra barken på tre sorten Pinus pinaster. Moderne forskning har bekreftet at det har en rekke positive effekter på kroppen. Pycnogenol er rik på antioksidanter, flavonoider og procyanidiner, som gir det sine unike egenskaper.

Pycnogenol brukes i dag for å forbedre hudhelsen, forebygge hjertesykdommer, forbedre blodsirkulasjonen og forebygge aldersrelaterte sykdommer. Det er viktig å starte med lave doser og gradvis øke inntaket. Samt rådføre deg med en lege før du tar Pycnogenol, spesielt hvis du tar andre medisiner eller har en medisinsk tilstand.

Pycnogenol kan forårsake bivirkninger hos noen personer, og kan interagere med noen medisiner. Derfor er det viktig å følge anvisningen på etiketten og å kjøpe Pycnogenol fra en pålitelig kilde. Pycnogenol kan være et verdifullt kosttilskudd for å forbedre helsen. Men det er også viktig å være klar over dens mulige bivirkninger.

Kjøp pcynogenol fra Norsk apotek her!

Referanser:

 1. Assessing the Efficacy and Mechanisms of Pycnogenol® on Cognitive Aging From In Vitro Animal and Human Studies - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6619435/
 2. Pharmaceutical and nutraceutical effects of Pinus pinaster bark extract - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3203267/