PQQ: Et bra kosttilskudd?

PQQ: Et bra kosttilskudd?

PQQ, er det egentlig et bra kosttilskudd? I jakten på bedre helse og økt vitalitet har kosttilskudd blitt stadig mer populære. Blant disse finnes Pyrrolokinolininkinon, bedre kjent som PQQ. Dette kosttilskuddet hevder å kunne forbedre kognitive funksjoner, styrke energinivået og beskytte mot oksidativt stress.

I denne artikkelen vil vi dykke ned i PQQ-verdenen og utforske om dette virkelig er et bra kosttilskudd.

Kjøp PQQ fra Norsk apotek her!

Hva er PQQ?

PQQ er en kraftig antioksidant som bidrar til vekst av helt nye mitokondrier, for å støtte cellulær energi. Navnet står for Pyrroloquinoline quinone, og det finnes naturlig i noen matvarer, som grønne grønnsaker, samt i sporadiske mengder i menneskekroppen.

Hva gjør PQQ?

PQQ har blitt knyttet til flere potensielle helsefordeler, selv om forskningen fortsatt er pågående. Her er noen måter PQQ kan påvirke helsen:

  • Antioksidantegenskaper: Som en kraftig antioksidant kan PQQ bidra til å beskytte cellene våre mot skadelige frie radikaler. Dette kan hjelpe med å forhindre celleskade og potensielt redusere risikoen for kroniske sykdommer.

  • Energi og metabolisme: PQQ har også vist seg å spille en rolle i energiproduksjonen i cellene våre. Det er involvert i mitokondriefunksjonen, som er ansvarlig for å generere energi. Dette kan gi en økning i energinivået og forbedre utholdenheten.

  • Forbedring av kognitive funksjoner: Forskning antyder at PQQ kan støtte hjernefunksjonen ved å beskytte nerveceller mot oksidativt stress og fremme sunn vekst av nevroner. Dette kan potensielt bidra til bedre konsentrasjon, hukommelse og generell kognitiv ytelse.

Kjøp PQQ fra Norsk apotek her!

Hva sier forskningen?

Selv om det har vært en del forskning på PQQ, er det viktig å merke seg at mye av forskningen så langt har vært utført på dyremodeller eller cellekulturer. Det er fortsatt behov for mer forskning på mennesker for å forstå de faktiske helsefordelene til PQQ.

PQQ Erfaringer

Mange som har prøvd PQQ-kosttilskudd, har rapportert positive opplevelser. Noen brukere har bemerket økt mental klarhet, bedre hukommelse og mer jevne energinivåer. Imidlertid kan individuelle resultater variere, og det er viktig å merke seg at det foreligger begrenset vitenskapelig forskning på langvarige virkninger og effekter av PQQ.

Kjøp PQQ fra Norsk apotek her!

PQQ Bivirkninger

Generelt anses PQQ som trygt når det tas i anbefalte doser. Det er imidlertid viktig å konsultere en helsepersonell før du begynner å ta PQQ, spesielt hvis du allerede tar andre medisiner eller har underliggende helseproblemer. Selv om det er sjelden, har noen rapportert milde bivirkninger som magebesvær.

Er PQQ Lovlig i Norge?

Ja, PQQ er lovlig i Norge som et kosttilskudd. Det er tilgjengelig i ulike former, som kapsler og pulver. Når du kjøper PQQ, er det viktig å velge pålitelige kilder for å sikre at du får et kvalitetsprodukt.

Kjøp PQQ fra Norsk apotek her!

Konklusjon: Skal Du Prøve PQQ?

PQQ har vist seg å ha lovende potensial som et kosttilskudd som støtter kognitiv funksjon, energinivåer og antioksidantbeskyttelse. Mens det er begrenset forskning på lang sikt effekter, er det noen positive rapporter fra brukere.

Hvis du vurderer å prøve PQQ, er det alltid best å konsultere en helsepersonell først, spesielt hvis du har eksisterende helseforhold eller bruker medisiner.

Kjøp PQQ fra Norsk apotek her!

Referanser: 

  1. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8533503/

  2. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24231099/