Øvelser for vonde skuldre: De beste øvelsene

Øvelser for vonde skuldre

Skuldersmerter kan være svært smertefulle og hindre deg i å utføre enkelte dagligdagse aktiviteter. Heldigvis kan øvelser for vonde skuldre bidra til å lindre smerter, forbedre styrken og bevegeligheten i området. Samt redusere stress og spenninger. Det er viktig å konsultere en personlig trener eller fysioterapeut før du starter med øvelsene. Spesielt hvis du har en kronisk tilstand eller har hatt en skade i skuldrene. En individuell treningsplan kan hjelpe deg med å målrette øvelsene for å gi deg best mulig resultat. Øvelsene kan hjelpe deg å forbedre din generelle helse, øke din aktivitetsnivå og redusere smerter og ubehag i skuldrene.

Hva kan forårsake skuldersmerter

Det finnes mange forskjellige årsaker til vondt i skuldrene. Noen av de vanligste årsakene inkluderer:

 • Overanstrengelse: Overbelastning eller overanstrengelse av skuldrene kan føre til betennelse og smerter. Dette kan skje ved å utføre ensidige eller repeterende bevegelser, for eksempel å løfte vekter eller å sitte ved en datamaskin i lang tid.

 • Skader: Skader på skuldrene, som fra et fall eller en ulykke, kan føre til smerter og skade på vev og ledd.

 • Rotator cuff skade: Skade på muskler eller sener som holder skulderleddet på plass kan føre til smerter og manglende bevegelighet i skuldrene.

 • Bursitt: En betennelse i væskefylt sac (bursa) som ligger mellom skulderleddet og overarmen kan forårsake smerter i skuldrene.

 • Tendinitt: En betennelse eller skade på en sene kan forårsake smerter i skuldrene.

Det er viktig å konsultere en lege eller fysioterapeut for å finne ut årsaken til skuldersmertene dine og å få en individuell behandlingsplan.

Rehab øvelser for vonde skuldre

Det finnes flere øvelser for vonde skuldre som kan hjelpe deg med å lindre smerter og forbedre styrken og bevegeligheten. Her er noen rehabiliteringsøvelser som kan være nyttige:

 • Isometriske skulderpress: Denne øvelsen styrker rotatoren cuff muskulaturen og bidrar til å stabilisere skulderleddet. Stå med ryggen mot veggen og press armene mot veggen i ca 10 sekunder. Gjenta øvelsen 10 ganger.

 • Pendulum øvelse: Denne øvelsen øker bevegeligheten i skuldrene og bidrar til å lindre smerter. Bøy deg fremover fra hoftene og la armene henge ned. Sving armene i små sirkler i begge retninger.

 • Tøyeøvelser: Tøyeøvelser kan hjelpe til å øke bevegeligheten i skuldrene og redusere muskelspenninger.

 • Scapula øvelser: Øvelser som scapula push-ups og scapula retraction øvelser kan bidra til å forbedre kontrollen over skulderbladene og redusere smerter.

Øvelser for å redusere stress og spenninger i skuldrene

Det finnes flere øvelser som kan hjelpe deg med å redusere stress og spenninger i skuldrene. Disse øvelsene kan innebære både fysiske og mentale teknikker, og kan være en god måte å lindre smerter og øke bevegeligheten i området.

En av de beste måtene å redusere stress og spenninger i skuldrene er å gjøre yoga. Yoga kan hjelpe deg med å lære å slappe av musklene og øke bevegeligheten i skuldrene. Øvelser som "child's pose" og "downward facing dog" kan bidra til å redusere stress og spenninger i skuldrene.

Progressive muskelavslapning (PMR) er en annen teknikk som kan hjelpe deg med å redusere stress og spenninger i skuldrene. PMR innebærer å systematisk anspenne og slappe av musklene i kroppen. Dette kan hjelpe deg med å lære å slappe av musklene og redusere stress.

Pusteteknikker som diaphragmatic breathing kan også være nyttige for å redusere stress og spenninger i skuldrene. Å lære å puste dypt og rolig kan bidra til å redusere muskelspenninger.

En annen god øvelse for å redusere stress og spenninger i skuldrene er å gjøre selvmassasje. Du kan bruke en tennisball eller en massasjepistol for å massere musklene i skuldrene og nakken. Dette kan bidra til å løsne opp spenninger og redusere smerter.

Øvelser for vonde skuldre med strikk

Det finnes flere øvelser for vonde skuldre med strikk som kan gjøres for å lindre smerter og forbedre bevegeligheten i skuldrene. Her er noen eksempler:

 • Lateral pull-downs: Denne øvelsen styrker deltoid muskulaturen og bidrar til å stabilisere skulderleddet. Fest strikken i en dør eller en stang. Hold i strikken med en hånd og senk albuen nedover. La armen sakte returnere tilbake til startposisjonen.

 • Front raises: Denne øvelsen styrker deltoid muskulaturen og brystmuskulaturen. Stå på strikken med bena. Løft strikken med strak arm så senk armen tilbake til startposisjon.

 • Ro øvelser: Denne øvelsen styrker muskulaturen i ryggen og skuldrene. Fest strikken i en dør eller en stang. Dra strikken mot deg ved å trakke albuen bakover. La armen sakte returnere tilbake til startposisjonen.

Konklusjon

Konklusjonen er at det finnes flere øvelser for vonde skuldre som kan hjelpe deg med å redusere stress og spenninger i skuldrene. Disse øvelsene kan innebære både fysiske og mentale teknikker, og kan være en god måte å lindre smerter og øke bevegeligheten på. Øvelser som yoga, progressive muskelavslapping, pusteteknikker og selvmassasje kan være nyttige for å redusere stress og spenninger i skuldrene. Det er viktig å konsultere en personlig trener eller fysioterapeut før du starter med øvelsene, og få en individuell treningsplan for å få best mulig resultat.

Les også: SKULDRE ØVELSER: DE BESTE ØVELSENE FOR SKULDRENE