Hva trener push ups?

Hva trener push ups?

Push ups er en av de mest grunnleggende og effektive øvelsene for å trene overkroppen og kjernemuskulaturen. Den er svært populære både blant treningsentusiaster og idrettsutøvere på grunn av evnen til å bygge styrke, utholdenhet og muskelmasse i brystet, skuldrene, triceps og kjernemuskulaturen. I denne artikkelen vil vi se nærmere på hva push ups trener. Hvordan man utføre bevegelsen på korrekt måte. Og forskjellige variasjoner av øvelsen for å øke intensiteten.

Push ups: muskelgrupper som blir trent

Push ups er en øvelse som trener flere muskelgrupper i overkroppen, samt kjernemuskulaturen. De hovedsakelig muskelgrupper som blir trent under push ups er:

 • Brystmusklene: Push ups er en av de beste øvelsene for å bygge styrke og muskelmasse i brystmusklene.

 • Skuldermusklene: Skuldermusklene, spesielt deltoideus, jobber hardt under push ups for å holde armer og hender i riktig posisjon.

 • Triceps: Triceps er den største muskelgruppen i armer som er ansvarlig for å strake ut armene. Under push ups, blir triceps utfordret maksimalt for å løfte kroppen opp og ned.

 • Kjernemuskulaturen: Push ups er også en god øvelse for å trene kjernemuskulaturen. abs og rygg muskler jobber hardt for å holde kroppen stabile.

Bare korrekt utførelse garanterer full effekt på disse muskelgruppene, derfor er det viktig å ta hensyn til teknikken og formen for øvelsen.

Les også: HVORDAN BYGGE MUSKLER?

Variasjoner av push ups

Det finnes mange variasjoner av push ups som kan utfordre musklene på forskjellige måter og øke intensiteten i treningen. Noen av de mest populære variasjonene av push ups inkluderer:

 • Klassisk push up: Denne varianten av push up er den mest grunnleggende og vanligste. Det er en god øvelse for å bygge styrke i bryst, skulder og triceps muskler, samt kjernemuskulaturen.

 • Close-grip push up: Close-grip push ups gir mer fokus på triceps og mindre på brystet enn klassisk push ups. Dette gjøres ved å plassere hendene tettere sammen under øvelsen.

 • Diamond push up: Diamond push ups fokuserer mer på triceps enn andre varianter, dette gjøres ved at man holder hendene tett sammen, som om man holder en diamant mellom hendene.

 • Plyometriske push ups: Plyometriske push ups krever mer explosiv kraft og gir en høyere intensitet. Dette gjøres ved å utføre push ups med en ekstra hop eller sprett opp i lufta.

Det viktigste å ha i tankene når man ønsker å introdusere variasjoner i push ups er å ha god teknikk og å øke intensitet gradvis. Å starte med en variasjon som er for avansert kan føre til skader og mindre fremgang. Det beste er å fokusere på en variasjon av gangen og å øke belastningen gradvis.

Tips for å øke intensiteten

Det finnes flere måter å øke intensiteten på push ups og gjøre øvelsen mer utfordrende. Her er noen tips som kan hjelpe deg:

 • Legge vekt på ryggen eller overkroppen: Dette kan gjøres ved å bruke en vektskive eller en vektsekk som du legger på ryggen mens du utfører push ups. Dette øker belastningen på musklene og gir mer intens trening.

 • Bruk en treningsball: Å utføre push ups med treningsball under føttene gir mer utfordring for balansen og kjernemuskulaturen.

 • Legg til beinhev: Dette kan gjøres ved å løfte ett ben i lufta mens du utfører push ups. Dette gir mer fokus på kjernemuskulaturen og gjør øvelsen mer intens.

Les også: HVILKET KOSTTILSKUDD ER BEST FOR Å BYGGE MUSKLER?

Oppsummering

Push ups er en svært effektiv øvelse for å trene overkroppen og kjernemuskulaturen. De kan hjelpe deg å bygge styrke, utholdenhet og muskelmasse i bryst, skulder, triceps og kjernemuskulaturen. Det finnes flere variasjoner av push ups som kan utfordre musklene på forskjellige måter og øke intensiteten i treningen. Noen av variasjonene inkluderer klassisk push up, close-grip push up, diamond push up, plyometriske push ups og spinnende push ups. Å øke intensiteten i push ups kan gjøres ved å legge vekt på ryggen eller overkroppen, bruke en treningsball, legge til beinhev, legge til et ekstra sett eller øke repetisjoner. Det viktigste å ha i tankene når man ønsker å introdusere variasjoner eller øke intensiteten i push ups er å ha god teknikk og å øke gradvis for å unngå skader.

Les også: HVA TRENER MARKLØFT?