Magnesium: Hva er magnesium bra for?

Hva er magnesium bra for?

Hva er magnesium bra for? Magnesium er et mineral som er viktig for en rekke kroppsfunksjoner, inkludert regulere muskel- og nervefunksjon, støtte friske og sterke bein, samt opprettholde et sunt hjerte.

Magnesium finnes i en rekke matvarer, inkludert nøtter, frø, grønne bladgrønnsaker og belgfrukter. Tilskudd kan også være et alternativ for å opprettholde tilstrekkelige magnesiumnivåer i kroppen.

Mangel på magnesium kan føre til en rekke helseproblemer, inkludert hodepine, muskelspenninger og søvnløshet.

Kjøp magnesium fra Norsk apotek her!

Fordeler med magnesium

Magnesium er et av de essensielle elektrolyttene vi har i kroppen, her er noen av de viktigste fordelene med magnesium:

Hva er magnesium bra for?
Hva er magnesium bra for?

Hva er magnesium bra for: Stress og angst

Magnesium er kjent for å ha en beroligende effekt på kroppen og hjernen. Derfor kan det bidra til å redusere stress og angst. Magnesium hjelper også kroppen med å regulere kortisol som er kjent for å øke stressnivået.

Studier har vist at magnesium kosttilskudd kan ha en positiv effekt på angstnivåer hos mennesker som lider av generell angstlidelse eller andre angst relaterte tilstander. Magnesium har også en muskelavslappende effekt. Noe som kan bidra til å redusere spenninger i kroppen og redusere følelsen av stress og angst.

Hva er magnesium bra for: Bedre søvnkvalitet

Magnesium kan bidra til en bedre søvnkvalitet på flere måter. Det hjelper kroppen med å regulere søvnsyklusen ved å produsere hormonet melatonin. Samt bidra til en mer avslappet og restorativ søvn.

Kjøp magnesium fra Norsk apotek her!

Hva er magnesium bra for: Styrker skjelettet

Magnesium spiller en viktig rolle i skjelettet vår, og en mangel på magnesium kan føre til en økt risiko for skjelettrelaterte sykdommer som osteoporose.

Studier har vist at magnesium tilskudd kan bidra til å øke styrken i skjelettet og redusere risikoen for beinskjørhet og brudd hos eldre mennesker. Magnesium hjelper også kroppen med å absorbere kalsium, et annet viktig mineral for skjelettet.

Hva er magnesium bra for: Regulerer blodtrykket

Magnesium spiller en viktig rolle i å regulere blodtrykket og kan bidra til å redusere høyt blodtrykk. Dette skyldes blant annet av at magnesium hjelper kroppen med å regulere blodsirkulasjonen.

Studier har vist at tilskudd av magnesium kan bidra til å redusere systolisk og diastolisk blodtrykk hos personer med høyt blodtrykk. I tillegg har magnesium også vist seg å ha en positiv effekt på å redusere risikoen for hjertesykdommer.

Hva er magnesium bra for: Redusere risikoen for hjertesykdommer

Magnesium har en positiv innvirkning på hjertets helse ved å bidra til å regulere blodtrykket og redusere risikoen for hjertesykdommer.

Studier har vist at magnesium tilskudd kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer ved å regulere blodtrykket og blodsirkulasjonen, samt støtte hjertemuskulaturens funksjon.

Kjøp magnesium fra Norsk apotek her!

Hva er magnesium bra for: Støtter immunforsvaret

Magnesium har en viktig rolle i å støtte immunforsvaret ved å bidra til å fremme cellenes evne til å bekjempe infeksjoner og sykdommer.

Studier har vist at magnesium tilskudd kan bidra til å øke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner og sykdommer ved å støtte immunforsvaret. Dette skyldes at magnesium spiller en viktig rolle i å regulere immuncellene og fremme deres evne til å bekjempe sykdommer.

I tillegg har magnesium også en positiv innvirkning på kroppens stress respons, noe som også kan bidra til å støtte immunforsvaret.

Kilder til magnesium

Magnesium finnes i en rekke matvarer, inkludert:

 • Grønne bladgrønnsaker: Spinat, chard og brokkoli inneholder høye mengder magnesium.

 • Nøtter og frø: Mandler, cashewnøtter, sesamfrø og solsikkefrø er gode kilder til magnesium.

 • Fullkornsprodukter: Fullkornspasta og fullkornsris inneholder store mengder magnesium.

 • Bananer: Bananer er en god kilde til magnesium, i tillegg til kalium, kalsium og karbohydrater.

 • Bønner og linser: Bønner og linser er rike på magnesium i tillegg til protein, fiber og antioksidanter.

 • Fisk og skalldyr: Magnesium finnes også i fisk som laks og sjømat som scampi og reker.

 • Magnesium kosttilskudd: Magnesium kosttilskudd er tilgjengelige i form av kapsler eller pulver, og kan være et alternativ for personer som ikke får nok magnesium gjennom kosten.

Kjøp magnesium fra Norsk apotek her!

Konklusjon: Hva er magnesium bra for?

Magnesium er et viktig mineral for kroppen vår, med en rekke fordeler for helsen. Det bidrar til å redusere stress og angst, forbedre søvnkvalitet, styrke skjelettet, regulere blodtrykket, redusere risikoen for hjertesykdom, forbedre muskelfunksjonen og støtte immunforsvaret.

Det finnes flere gode kilder til magnesium, inkludert grønne bladgrønnsaker, nøtter og frø, fullkornsprodukter, bananer, bønner og linser samt fisk og skalldyr.Du kan også bruke magnesium kosttilskudd for å sikre at du får i deg nok magnesium.

Det anbefales det å spise en variert og balansert kost og velge matvarer som er så friske og minimalt behandlet (prosessert) som mulig.

Det er viktig å merke seg at hvis man mistenker at man har et magnesiummangel, bør man konsultere lege for å få en diagnose og passende behandling.

En sunn livsstil som inkluderer nok magnesium i kosten kan bidra til å opprettholde god helse og velvære over tid.

Kjøp magnesium fra Norsk apotek her!

Referanser:

 1. Magnesium Status and Stress: The Vicious Circle Concept Revisited - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7761127/
 2. The effect of magnesium supplementation on primary insomnia in elderly: A double-blind placebo-controlled clinical trial - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3703169/
 3. An update on magnesium and bone health - https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8313472/
 4. The role of magnesium in hypertension and cardiovascular disease - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22051430/
 5. Magnesium and Cardiovascular Disease - https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29793664/
 6. What you should know about magnesium - https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/what-you-should-know-about-magnesium2