Proteinpulver Best i Test: Beste Proteinpulver 2023
Innlegget inneholder reklame gjennom annonselenker til Gymgrossisten.no

Proteinpulver Best i Test

Proteinpulver er et populært kosttilskudd som kan hjelpe deg med å øke proteininntaket, bygge muskler, restituere raskere og kontrollere vekten. Men hvilket proteinpulver er best i test? Det finnes mange ulike typer, smaker og kvaliteter på markedet, og det kan være vanskelig å vite hva du skal velge.

I denne artikkelen vil vi gi deg en oversikt over de beste proteinpulverne i 2023, basert på ekspertvurderinger, forbrukeranmeldelser og vår egen erfaring. Vi vil også forklare hvordan vi har vurdert produktene, hva du bør se etter når du kjøper proteinpulver, og svare på noen av de vanligste spørsmålene om proteinpulver.

Hva er proteinpulver?

Proteinpulver er et kosttilskudd som består av tørket og pulverisert protein fra ulike kilder, som melk, egg, soya, ris, ert eller hamp. Proteinpulver brukes for å øke inntaket av protein, som er et viktig næringsstoff for kroppen. Protein bidrar til å bygge og vedlikeholde muskler, hud, hår, negler, hormoner, enzymer og antistoffer.

Slik vurderer vi produktene:

Når vi gjennomfører vurderinger av proteinpulver, tar vi hensyn til flere kritiske faktorer som påvirker produktets kvalitet og effektivitet. Her er de viktigste kriteriene vi vurderer:

 • Proteininnhold og Kvalitet: Vi vurderer proteininnholdet per porsjon og kvaliteten på proteinet som brukes. Isolater og konsentrater med høy biotilgjengelighet får høyere vurdering.

 • Ingredienser og Næringsverdi: Vi analyserer ingredienslisten og næringsinformasjonen for å sikre at produktet er fritt for unødvendige tilsetningsstoffer og har et balansert forhold mellom proteiner, fett og karbohydrater.

 • Smak og Konsistens: Vi tar hensyn til smaksvurderinger fra brukere for å avgjøre om produktet er velsmakende og enkelt å blande.

 • Pris: Hvor mye koster produktet per servering? Er det verdt pengene?

Anbefalte Proteinpulver: Disse er Best i Test

10.0 TOTAL SCORE

1. 100% Whey Gold Standard Myseprotein

100% Whey Gold Standard Myseprotein

Et proteinpulver som er en verdensledende bestselger for en grunn. 100% Whey Gold Standard Myseprotein fra Optimum Nutrition er ikke bare en favoritt blant treningsentusiaster, men også et eksempel på høy kvalitet og utrolig smak.


Proteininnhold og Kvalitet 10
Ingredienser og Næringsverdi 10
Smak og Konsistens 10
Pris 10
PROS
 • Fordøyelses enzymer
 • Hydroliserte mysepeptider
 • Høy mengde glutamin
  Best Pris 824,-

  Høy Kvalitet, Høy Proteininnhold

  Med omtrent 24 g protein per porsjon er 100% Whey Gold Standard Myseprotein en kraftpakke med ernæring som støtter muskelvekst og restitusjon. Den inneholder også hydroliserte mysepeptider, som bidrar til raskere absorpsjon og effektiv utnyttelse av proteinet.

  Ren Form for Myseprotein

  Gjennom sofistikerte metoder har Optimum Nutrition klart å isolere myseprotein fra uønsket innhold som fett, kolesterol og laktose. Resultatet er et myseproteinisolat (WPI) med mer enn 90 % protein, som er den rene kraften i 100% Whey Gold Standard. Dette viser deres engasjement for kvalitet uten bruk av billige råvarer.

  Forbedret Proteininnhold og Fordøyelse

  Med 100% Whey Gold Standard Myseprotein har proteininnholdet blitt hevet enda høyere. Hver smak har mellom 79 - 82 % proteininnhold, og dette er ekte verdier som gir deg pålitelig ernæring. Produktet inneholder også enzymer, mysepeptider, høy mengde glutamin og grenede aminosyrer (BCAA) for bedre opptak og effektiv nedbryting.

  Smak og Resultater i Harmoni

  Et av de mest bemerkelsesverdige trekkene ved 100% Whey Gold Standard Myseprotein er de velsmakende variantene. Optimum Nutrition har klart å kombinere høy kvalitet med fantastiske smaker som folk virkelig nyter. Dette gjør det enkelt å inkorporere proteinet i kostholdet ditt uten å gå på kompromiss med smaken.

  9.8 TOTAL SCORE

  2. Iso Whey Zero Lactose Free

  Iso Whey Zero Lactose Free

  Ønsker du et proteinpulver som gir deg den ultimate kontrollen over dine kosttilskudd og samtidig støtter din muskelbygging? Iso Whey Zero Lactose Free fra Biotech er et myseproteinisolat med høy biologisk verdi som lover å levere kvalitetsprotein uten laktose.


  Proteininnhold og Kvalitet 10
  Ingredienser og Næringsverdi 10
  Smak og Konsistens 10
  Pris 9
  PROS
  • Laktosefri og sukkerfri
  • Høy proteinmengde
  • Kvalitets proteinkilde
   Best Pris 989,-

   Kontrollert Næringstilskudd

   Iso Whey Zero Lactose Free er utviklet med fokus på personer som ønsker en fullstendig kontroll over sitt proteininntak. Produktet er ikke bare laktosfritt, men også sukkerfritt, og inneholder ingen transfett. Dette gjør det til et ideelt valg for de som er opptatt av å opprettholde en sunn livsstil uten å innta unødvendige næringsstoffer.

   Høy Proteininnhold

   Hver porsjon av Iso Whey Zero gir imponerende 22 gram muskelbyggende protein. Dette høye proteininnholdet gir kroppen din den nødvendige byggesteinen for muskelvekst og restitusjon etter trening. Med 22 g protein per porsjon får du en kraftig dose næringsstoffer som kan bidra til å fremme din fitnessreise.

   Kvalitets Proteinkilde

   Iso Whey ZERO er laget av cross-flow mikro- og ultrafiltrert myseproteinisolat. Dette betyr at proteinet er nøye behandlet for å fjerne overflødig fett og laktose, og beholde de essensielle proteinbyggesteinene. Dette gir deg ren, høykvalitetsprotein uten de unødvendige elementene som kan bidra til lagring av fett.

   Muskelbygging og Aminosyreprofil

   En av de mest imponerende aspektene ved Iso Whey Zero er dets aminosyreprofil. Med essensielle aminosyrer som BCAA (grenede aminosyrer), EAA (essensielle aminosyrer) og L-glutamin, gir dette proteinpulveret en omfattende næringsstøtte for langsiktig muskelvekst og restitusjon.

   8.8 TOTAL SCORE

   3. Star Nutrition Whey-80

   Star Nutrition Whey-80

   Dette proteinpulveret, kjent som Nord-Europas mest solgte, tilbyr ikke bare høy kvalitet og gode smaker, men også fordeler som kan gi deg en mer effektiv treningsopplevelse.


   Proteininnhold og Kvalitet 9
   Ingredienser og Næringsverdi 8
   Smak og Konsistens 8
   Pris 10
   PROS
   • Raskt protein av høy kvalitet
   • Lett å blande
   • Varierte smaker
    Best Pris 249,-

    Muskelvekst og Restitusjon i Fokus

    Star Nutrition Whey-80 er designet for å forbedre både muskelvekst og restitusjon. Med en imponerende mengde på 25 - 28 g protein per porsjon gir dette produktet kroppen din de nødvendige byggeklossene for muskelutvikling og reparasjon etter trening.

    Viktigheten av Kontinuerlig Proteintilførsel

    Protein er essensielt for å opprettholde musklene og støtte deres gjenoppbygging. Kroppen din trenger kontinuerlig tilførsel av protein gjennom dagen for å unngå å gå inn i en muskelnedbrytende tilstand. Star Nutrition Whey-80 gir deg den nødvendige proteinmengden for å hjelpe deg med å unngå denne katabole tilstanden.

    Raskt Protein av Høy Kvalitet

    En nøkkel til Star Nutrition Whey-80s effektivitet er hastigheten av proteinets opptak. Dette proteinpulveret bruker den nyeste produksjonsteknologien for å tilby et rent og uforstyrret protein med høy biologisk verdi. Dette sikrer en rik kilde til viktige aminosyrer som er avgjørende for muskeloppbyggingen.

    Lett å Blande og Varierte Smaker

    Star Nutrition Whey-80s lette blandingsegenskaper gjør det enkelt å tilberede en jevn og klumpfri shake. Produktet kommer i hele 18 deilige smaker, noe som gir deg muligheten til å velge den som passer best for din smaksløk.

    Proteinpulver: Ofte Stilte Spørsmål

    Her har vi svart på noen ofte stilte spørsmål om proteinpulver:

    Hvorfor trenger jeg proteinpulver?

    Proteinpulver er praktisk for å sikre tilstrekkelig proteininntak, spesielt etter trening når proteinbehovet er høyere for muskelrestitusjon og vekst.

    Hvordan bruker jeg proteinpulver?

    Bland en porsjon med vann, melk eller plantebaserte alternativer. Drikk det som en del av et måltid eller som en egen shake.

    Kan jeg erstatte måltider med proteinpulver?

    Proteinpulver kan være en del av et måltidserstatningsprogram, men det bør ikke erstatte hele måltider regelmessig.

    Hvorfor bruke proteinpulver?

    Proteinpulver kan ha flere fordeler for ulike grupper av mennesker, som:

    • Treningsutøvere: Proteinpulver kan hjelpe deg med å øke muskelmassen, styrken og utholdenheten. Det kan også hjelpe deg med å restituere raskere etter trening, redusere muskelskader og forebygge overtrening.

    • Vektkontroll: Proteinpulver kan hjelpe deg med å kontrollere vekten din ved å øke metthetsfølelsen, redusere appetitten og stimulere forbrenningen. Det kan også hjelpe deg med å bevare muskelmassen når du går ned i vekt.

    • Vegetarianere og veganere: Proteinpulver kan hjelpe deg med å dekke ditt daglige behov for protein, som kan være vanskelig å få nok av gjennom plantebasert kosthold. Det kan også hjelpe deg med å få i deg alle de essensielle aminosyrene, som kroppen ikke kan produsere selv.

    • Eldre: Proteinpulver kan hjelpe deg med å motvirke aldersrelatert tap av muskelmasse, styrke og funksjon. Det kan også hjelpe deg med å opprettholde et godt immunforsvar og forebygge sykdommer.

    • Syke og skadde: Proteinpulver kan hjelpe deg med å fremskynde helingsprosessen, reparere skadet vev og bekjempe infeksjoner. Det kan også hjelpe deg med å opprettholde et godt ernæringsstatus og unngå underernæring.

    Hvor mye proteinpulver bør man ta?

    Det finnes ingen fast regel for hvor mye proteinpulver man bør ta, da det avhenger av flere faktorer, som:

    • Mål: Hva vil du oppnå med å bruke proteinpulver? Er det for å bygge muskler, restituere raskere, kontrollere vekten eller bare øke proteininntaket?

    • Aktivitetsnivå: Hvor aktiv er du? Trener du hardt og ofte, eller er du mer stillesittende og sjelden i bevegelse?

    • Kosthold: Hvor mye protein får du i deg gjennom maten? Spiser du mye kjøtt, fisk, egg, meieriprodukter, belgfrukter eller nøtter, eller er du mer avhengig av plantebaserte kilder?

    • Kroppsvekt: Hvor mye veier du? Jo tyngre du er, jo mer protein trenger du for å opprettholde muskelmassen.

    • Alder: Hvor gammel er du? Jo eldre du blir, jo mer protein trenger du for å motvirke tap av muskelmasse og funksjon.

    En generell anbefaling er at man bør få i seg mellom 1,2 og 2 gram protein per kilo kroppsvekt per dag, avhengig av mål og aktivitetsnivå. For eksempel, hvis du veier 70 kg og trener regelmessig for å bygge muskler, bør du få i deg mellom 84 og 140 gram protein per dag. Hvis du spiser et variert og balansert kosthold som dekker halvparten av dette behovet, kan du supplere med mellom 42 og 70 gram proteinpulver per dag. Dette tilsvarer mellom en og to serveringer av proteinpulver, avhengig av produktet.

    Når bør man ta proteinpulver?

    Det finnes ulike meninger om når det er best å ta proteinpulver, men noen vanlige tidspunkter er:

    • Før trening: Proteinpulver kan gi deg energi og aminosyrer som kan forbedre ytelsen og forebygge muskelnedbrytning under trening.

    • Etter trening: Proteinpulver kan gi deg aminosyrer som kan stimulere proteinsyntesen og fremme muskelvekst og restitusjon etter trening.

    • Mellom måltider: Proteinpulver kan gi deg en ekstra dose av protein som kan holde deg mett lenger og redusere sulten mellom måltidene.

    • Før leggetid: Proteinpulver kan gi deg en langsom frigjøring av aminosyrer som kan støtte muskelveksten og restitusjonen mens du sover.

    Du kan også ta proteinpulver når som helst på dagen som passer deg best. Det viktigste er at du får i deg nok protein gjennom hele dagen for å nå dine mål.

    Hvordan blande proteinpulver?

    Det finnes flere måter å blande proteinpulver på, men den enkleste og vanligste er å bruke en shaker eller en blender. Du trenger bare å tilsette ønsket mengde proteinpulver og væske (vann, melk eller juice) i shakeren eller blenderen, riste eller mikse godt, og nyte din proteinshake. Du kan også tilsette andre ingredienser som frukt, bær, nøtter, havregryn eller yoghurt for å lage en mer næringsrik og smakfull smoothie.

    Noen tips for å blande proteinpulver på en god måte er:

    • Følg anvisningen på pakken for hvor mye proteinpulver og væske du bør bruke. For mye eller for lite kan påvirke smaken og konsistensen.

    • Bruk kald væske for å få en mer forfriskende og tykkere shake.

    • Rist eller miks godt for å unngå klumper og få en jevn og kremete shake. Hvis du bruker en shaker, kan du legge til en metallkule eller en gaffel for å hjelpe til med å blande proteinpulveret.

    • Drikk shaken så snart som mulig etter at du har blandet den, for å få mest mulig ut av proteinet og smaken. Hvis du lar den stå for lenge, kan den skille seg eller miste kvaliteten.

    Oppsummering:

    Å finne det beste proteinpulveret i 2023 kan være enklere med riktig informasjon. Våre anbefalte proteinpulver, inkludert 100% Whey Gold Standard Myseprotein, Iso Whey Zero Lactose Free og Star Nutrition Whey-80, tilbyr høy kvalitet, smak og effektivitet.

    Husk å vurdere dine personlige mål, preferanser og ernæringsbehov før du foretar et kjøp. Med riktig proteinpulver kan du støtte muskelvekst, restitusjon og treningsmålene dine på en praktisk og effektiv måte.