Hva er Hawthorn Extract – Et bra kosttilskudd?

Hva er Hawthorn Extract

Hawthorn extract er et ekstrakt som er hentet fra bladene, blomstene og fruktene til hagtorn busken (Crataegus laevigata). Det har vært brukt i tradisjonell medisin i flere hundre år, og er ofte anbefalt for å lindre symptomer på hjertesykdom og for å forbedre hjertets funksjon. Fordelene ved hawthorn extract er å hjelpe til å redusere høyt blodtrykk, forbedre hjertets funksjon, redusere symptomer på hjertesvikt og å redusere angst og stress. Det kan også ha antioksidant egenskaper og kan hjelpe til å beskytte hjertet mot skader.

Historisk bruk av Hagtorn

Hagtorn har vært brukt i tradisjonell medisin i flere hundre år, spesielt i Europa og Asia. Hagtorn har vært brukt i folkemedisin for å behandle hjertesykdommer og som et tonic for å øke kroppens generelle helse. Det ble også brukt som et middel mot søvnløshet og for å lindre symptomer på angst og stress.

I tillegg til tradisjonell medisin, ble hagtorn også brukt i kosmetiske produkter som et middel mot hudirritasjoner og for å forbedre hudens utseende. Det ble også brukt i matlaging, spesielt i Europa. Bærene ble brukt i syltetøy, sauser og som smakstilsetning i alkoholholdige drikker.

I moderne tid har hagtorn vært under klinisk forskning for å undersøke dets effekt på hjertesykdom og andre helseproblemer. Resultatene fra disse studiene tyder på at hagtorn kan ha positive effekter på hjertets funksjon og helse. Men flere studier er nødvendig for å bekrefte disse funnene.

Kjøp Hawthorn Extract fra Norsk Apotek her!

Fordelene med Hawthorn Extract

Det er flere fordeler som er knyttet til bruk av hawthorn extract, her er noen av dem:

  • Reduserer høyt blodtrykk: Flere studier har vist at hawthorn extract kan hjelpe til å redusere høyt blodtrykk ved å øke utvidelsen av blodårene og redusere resistensen mot blodstrømmen.

  • Forbedrer hjertets funksjon: Hawthorn extract kan hjelpe til å forbedre hjertets funksjon ved å øke blodgjennomstrømningen til hjertet, redusere hjertefrekvensen og øke hjertets kontraktile evne.

  • Reduserer symptomer på hjertesvikt: Hawthorn extract kan hjelpe til å redusere symptomer på hjertesvikt ved å redusere hjertets oksygenbehov og øke hjertets evne til å pump blod.

  • Reduserer angst og stress: Noen studier har vist at hawthorn extract kan hjelpe til å redusere symptomer på angst og stress ved å øke produksjonen av GABA, et nevrotransmitter som bidrar til å redusere angst og stress.

  • Antioksidantegenskaper: Hawthorn extract kan ha antioksidantegenskaper som kan hjelpe til å beskytte hjertet mot skader forårsaket av frie radikaler.

Det er viktig å merke seg at mange av disse fordelene er basert dyreforsøk, kliniske studier på mennesker er nødvendig for å bekrefte fordelene av Hawthorn extract.

Kjøp Hawthorn Extract fra Norsk Apotek her!

Bivirkninger med Hawthorn Extract

Hawthorn extract anses generelt som trygt når det tas i anbefalte doser. Det kan imidlertid forårsake noen bivirkninger hos noen personer, inkludert:

  • Magesmerter: Noen personer kan oppleve magesmerter etter å ha tatt hawthorn extract.

  • Søvnløshet: Hawthorn extract kan forårsake søvnløshet hos noen personer.

  • Hodesmerter: Noen personer kan oppleve hodesmerter etter å ha tatt hawthorn extract.

  • Rødming eller varmefølelse: Hawthorn extract kan forårsake en liten rødming eller varmefølelse i ansiktet hos noen personer.

  • Allergiske reaksjoner: Noen personer kan oppleve allergiske reaksjoner som utslett, pustevansker og hevelse etter å ha tatt hawthorn extract.

Det er viktig å merke seg at bivirkningene av hawthorn extract er sjeldne og vanligvis milde. Hvis du opplever alvorlige bivirkninger eller bivirkninger som vedvarer, bør du oppsøke lege. Det er også viktig å rådføre seg med lege før du tar hawthorn extract, spesielt hvis du tar medisiner eller har en medisinsk tilstand.

Kjøp Hawthorn Extract fra Norsk Apotek her!

Er Hawthorn Extract lovlig i Norge

Hawthorn extract er et naturlig kosttilskudd som kan kjøpes fritt i Norge. Det er ikke klassifisert som et legemiddel og er ikke underlagt de samme reguleringene som legemidler. Men det er viktig å merke seg at, selv om et kosttilskudd er naturlig, kan det fortsatt ha bivirkninger og interaksjoner med andre medisiner.

Les også: HVILKET KOSTTILSKUDD BØR JEG TA?