Hvilke muskler trenes ved sykling?
Sykling er en av de mest populære formene for kardiotrening og gir en rekke helsefordeler. Det hjelper med å forbedre kondisjonen, redusere stress og kroppsfett, og øke muskelstyrken. Men vet du hvilke muskler som faktisk trenes ved sykling? I denne artikkelen skal jeg se nærmere inn på hvilke muskler som trenes når du sykler.
Musklene i beina
Sykling trener primært musklene i beina, inkludert quadriceps, hamstrings, gluteus og musklene i leggen.
Kraftfasen skjer når hoftene og knærne utvides og trykker ned på pedalen. Denne handlingen starter med en kombinasjon av gluteus og quadriceps muskler, men blir så etterfulgt av hamstrings og musklene i leggen en fjerdedel av veien gjennom pedal tråkket. Dette viser behovet for like sterk hamstrings, hofter og quadriceps. Disse muskelgruppene utgjør det største volumet av muskler som brukes i et pedaltråkk.
Kjernemuskulatur
Kjernemuskulaturen er avgjørende for å gi en stabil plattform for kraftproduksjon og komfort. Mage og rygg musklene samarbeider for å holde overkroppen stabil mens du sykler. Dette hjelper deg med å effektivt bruke kraften du produserer. Tilstrekkelig styrke i kjernen er viktig for å beskytte mot nedre ryggsmerter under en lang sykkeltur.
Les også: HVA ER FORSKJELLEN PÅ AEROB OG ANAEROB TRENING?
Konklusjon
Sykling er en effektiv øvelse for å styrke kroppen på grunn av at den aktiverer en rekke muskelgrupper i kroppen. Musklene i beina blir brukt for å akkumulere kraft og forbedre balansen. Kjernemuskulaturen, blir også trent for å holde kroppen stabil. I tillegg til å styrke musklene, kan sykling også bidra til å forbedre kondisjonen, øke utholdenheten og redusere stress.